Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Foto – O femeie însărcinată ucraineană și bebelușul ei au murit după un atac aerian rusesc asupra unei maternități: 'Omoară-mă acum!'

Fox News. AP / Evgeniy Maloletka
război, ucraina, femeie, victime, refugiați

O femeie însărcinată ucraineană și un copil au murit după un atac aerian rusesc asupra unei maternități. Atât femeia însărcinată ucraineană văzută într-o fotografie virală fiind efectuată pe o targă după ce forțele ruse au bombardat o maternitate din Mariupol și copilul ei a murit, potrivit unui raport, informează Fox News.

Associated Press a surprins fotografii și videoclipuri ale femeii neidentificate public – întinsă pe o targă sub o pătură cu model de pepene verde, cu o privire goală pe față, în timp ce își strângea abdomenul inferior – în timp ce salvatorii o transportau printre dărâmături.

Chirurgul Timur Marin a găsit pelvisul femeii zdrobit și șoldul detașat. Medicii au dat naștere bebelușului prin cezariană, dar aceasta nu a arătat „nici semne de viață”, a spus chirurgul pentru AP.

„Mai mult de 30 de minute de resuscitare a mamei nu au dat rezultate”, a spus Marin sâmbătă. „Amândoi au murit”.

Femeia a fost dusă de urgență la un alt spital, totuși mai aproape de prima linie, unde medicii au muncit să o țină în viață. Dându-și seama că își pierde copilul, au spus medicii, ea le-a strigat: „Omoară-mă acum!”

În haosul de după atacul aerian de miercuri, medicii nu au avut timp să afle numele femeii înainte ca soțul și tatăl ei să vină să-i ia cadavrul, potrivit AP.

Cel puțin cineva a venit să o recupereze, au spus ei, așa că ea nu a ajuns în gropile comune săpate pentru mulți dintre numărul tot mai mare de morți ai lui Mariupol.

Într-un oraș care a rămas fără hrană, apă, energie electrică sau căldură de mai bine de o săptămână, electricitatea de la generatoarele de urgență este rezervată sălilor de operație. Negocierile diplomatice nu au reușit să asigure coridoarele umanitare pentru cei aproximativ 400.000 de civili din Mariupol, pentru a scăpa de bombardamentele puternice ale rușilor. Furtul a devenit larg răspândit, iar fotografiile au arătat cadavre împrăștiate prin blocuri.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.