Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO Preoții loiali Moscovei, săltați de serviciul secret ucrainean: percheziție într-o mănăstire celebră din Ucraina și în lume

SBU

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), împreună cu poliția și Garda Națională, au desfășurat marți o operațiune de contraspionaj la mănăstirea și complexul bisericesc Lavra Peșterilor din Kiev, parte a "aripii" Bisericii Ortodoxe Ucrainene loială Bisericii Ortodoxe Ruse, a anunțat serviciul de presă al SBU.

Potrivit comunicatului, autoritățile au efectuat percheziția în cadrul "luptei împotriva activității subversive" împotriva statului ucrainean. SBU a subliniat că, în mijlocul agresiunii ruse, riscul de acte teroriste, sabotaj, luare de ostatici crește, în special în locurile aglomerate.

Potrivit comunicatului de presă, activitățile autorităților au avut ca scop împiedicarea lavrei de la Kiev să fie folosită pentru propagandă pro-rusă sau ascunderea unor grupuri sau arme de sabotaj și recunoaștere ostile.

SBU a efectuat o operațiune similară de contrainformații într-o mănăstire din regiunea Rivne din vestul Ucrainei, care aparține și Bisericii Ortodoxe Ucrainene, care este loială Bisericii Ortodoxe Ruse.

FOTO Preoții loiali Moscovei, săltați de serviciul secret ucrainean: percheziție într-o mănăstire celebră din Ucraina și în lume.

FOTO Preoții loiali Moscovei, săltați de serviciul secret ucrainean: percheziție într-o mănăstire celebră din Ucraina și în lume

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.