Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO - Protest al avocaţilor pe scările Curţii de Apel Bucureşti: 'Interzicerea identificării avocatului cu clientul'

Inquam Photos / George Calin
protest avocati

Sute de avocaţi au protestat vineri, 5 martie, pe scările Palatului de Justiţie din Bucureşti, solicitând motivarea hotărârii ÎCCJ de condamnare a avocatului Robert Roşu şi intezicerea identificării avocatului cu clientul.

Consiliul Baroului București a decis să mențină măsura de protest pentru nerespectarea termenului legal de motivare în cazul a doi avocați care au fost condamnați la pedepse cu închisoarea. D0e asemenea, în ședința ce urmează să aibă loc de vineri, Consiliul va discuta adoptarea și altor măsuri legale.

Avocații din Baroul București sunt informați de Consiliul Baroului că, în legătură cu nerespectarea termenului legal de motivare a hotărârii pronunțate în cauza în care doi avocați au fost condamnați la pedepse cu închisoarea pentru ceea ce prima instanță a apreciat a fi exercitarea firească a profesiei de avocat.

Robert Roşu, avocat la Ţuca Zbârcea & Asociaţii, una dintre cele mai mari case de avocatură, a fost condamnat vineri la 5 ani de închisoare în dosarul ”Ferma Băneasa”, unde prinţul Paul al României, Remus Truică - fostul şef de cabinet al lui Adrian Năstase, miliardarul israelian Beny Steinmetz, plus alţii, au primit ani de închisoare pentru că ar fi încercat să se folosească de nişte acte de moştenire pentru a prelua active ale statului, suma implicată fiind de 145 mil. euro. Pe fond, avocatul fusese achitat.

Cum hotărârea nu a fost încă motivată, nu pot fi exercitate căile extraordinare de atac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.