Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO Rasoforă tunsă în monahism în Episcopia Basarabiei de Sud pentru a înființa o obște pe locul unei mănăstiri de secol XVI

Preasfințitul Părinte Veniamin a oficiat duminică, în calitate de delegat al Mitropolitului Basarabiei, o tundere în monahism la Călărași, în Republica Moldova. Noua monahie va întemeia o obște pe locul unde a mai funcționat o mănăstire la începutul secolului al XVI-lea.

Rasofora Modesta a fost primită în rândul monahilor, cu numele de Antonia, în cadrul slujbei privegherii pentru Sfinții Ierarhi Atanasie și Chiril oficiată la Biserica „Sf. Treime” din Călărași.

Episcopul Basarabiei de Sud a lăudat alegerea făcută de Maica Antonia și a îndemnat-o sa fie statornică, smerită și credincioasă și să-și pună nădejdea in Domnul pentru împlinirea ascultării de a crea o nouă obște monahală.

„Aici, în Basarabia, este mare nevoie de monahi adevărați, de modele de viețuire și de slujire cu demnitate a lui Hristos”, a spus Preasfințitul Părinte Veniamin.

Ierarhul a îndemnat-o pe noua monahie să privească spre ocrotitorul ei spiritual, Sf. Antonie cel Mare, întemeietorul monahismului, să aibă râvnă până la sfârșitul vieții și să adune obște, formând o familie duhovnicească.

Părintele Episcop a sfătuit-o să-și îndeplinească slujirea monahală cu responsabilitate, în ascultare față de Mitropolie.

Preasfințitul Părinte Veniamin i-a mulțumit stareței Mănăstirii „Schimbarea la Față” din Episcopia Hușilor pentru sprijinul oferit lucrării misionare din Basarabia și s-a rugat ca Dumnezeu să binecuvânteze Ortodoxia din Basarabia și să sporească lucrarea slujitorilor harnici și jertfelnici din parohii și mănăstiri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.