Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO Râul Săsar, poluat cu ape de mină

BBC
poluare cu petrol

Râul Săsar care străbate municipiul Baia Mare continuă să fie poluat sporadic cu ape de mină provenite din foste exploatări miniere închise în anul 2007, a informat, vineri, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa, Cristina Vădan, potrivit Agerpres.

 



"Evacuarea apelor de mină (...) este în administrarea CNMPM REMIN SA, unitate aflată în insolvenţă, punct de lucru Săsar. În perioada primăverii, se constată uneori un debit mai mare al apelor evacuate în emisar din perimetrele miniere închise, ca urmare a topirii zăpezii.Calitatea apei râului Săsar resimte impactul minier istoric, înregistrându-se valori peste concentraţiile maxime admise ale poluanţilor specifici acestor zone", a spus Cristina Vădan.

 



Potrivit acesteia, depăşirile concentraţiilor maxime admise se penalizează conform prevederilor legale.

"Specialiştii Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa avertizează permanent administratorii de perimetre miniere asupra faptului că sunt direct responsabili cu gestionarea închiderii şi ecologizării acestor zone. Pentru eliminarea poluării istorice este nevoie de investiţii pentru închiderea perimetrelor miniere şi epurarea apelor de mină, investiţii susţinute de către Ministerul Economiei", a mai precizat Cristina Vădan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.