Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO | Sute de persoane la un miting de susține a Israelului, în Parcul Izvor. Ambasador: 'Am fost atacaţi de una dintre cele mai sălbatice forțe din lume'

Inquam Photos / Inquam Photos
romania israel

Ambasadorul Statului Israel la Bucureşti, Reuven Azar, a declarat joi că poporul israelian a fost atacat de una dintre cele mai "feroce, barbare şi sălbatice forţe din lume".

"Mulţumesc poporului român, statului român, Guvernului român pentru acest sprijin pentru poporul din Israel. Suntem într-un moment foarte dificil din istoria noastră. Am fost atacaţi de una dintre cele mai feroce, barbare şi sălbatice forţe din lume, de o organizaţie care nu are limite, care omoară civili nevinovaţi, familii, copii, luând ostatici, arzând oameni de vii (...), chiar mai rău decât ISIS. Vreau să le mulţumesc tuturor românilor pentru zecile de mii de mesaje de susţinere pe care le-am primit, pentru voluntari, mii de voluntari care au decis să se propună pentru a merge să ajute Statul Israel. Suntem uniţi, suntem determinaţi, ne vom lupta cu acest rău, pentru că fără lupta împotriva acestui rău sunt cu toţii în pericol, nu doar oamenii din Israel, dar şi oamenii din Orientul Mijlociu şi toţi iubitorii de pace din lume", a afirmat Reuven Azar, prezent la manifestaţia organizată de Ambasada Statului Israel în România în Parcul Izvor din Capitală.

Sute de persoane la eveniment

Câteva sute de persoane s-au adunat joi, în Parcul Izvor din Capitală, într-o manifestaţie de susţinere faţă de populaţia din Israel, în urma atacurilor Hamas din ultimele zile.

Întrebat despre eveniment, ambasadorul a răspuns că ideea organizării manifestaţiei a venit în urma mai multor apeluri telefonice primite de la oameni care doreau să îşi arate susţinerea.

"Acest eveniment a venit în urma multor apeluri telefonice pe care le-am primit în ultimele două zile, prin care ne rugau să organizăm o manifestaţie de solidaritate pentru oamenii din Israel, pentru oamenii care suferă. Acesta este minimul pe care îl putem face pentru a răspunde acestor apeluri pentru a arăta sprijinul", a explicat diplomatul.

content-image

Situația din Israel

Sâmbăta trecută, sute de combatanţi Hamas s-au infiltrat în sudul Israelului şi au ucis peste 1.000 de civili pe străzi, în locuinţe şi la un festival în aer liber, semănând teroare sub un tir intens de rachete lansate din Fâşia Gaza către oraşe şi sate israeliene. În timpul acestui atac de o violenţă extremă, militanţii palestinieni au luat ostatici zeci de civili israelieni şi străini pe care Hamas ameninţă că îi va executa.

Armata israeliană a anunţat că peste 1.300 de persoane, majoritatea civili, au fost ucişi de Hamas. În Fâşia Gaza, cel puţin 1.200 de oameni şi-au pierdut viaţa în timpul ripostei israeliene, potrivit autorităţilor locale. Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a declarat într-un briefing televizat că Israelul a reuşit să confirme identităţile a 97 de persoane luate ostatice în Fâşia Gaza în atacul Hamas de sâmbătă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.