Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO | Un avion american a 'desenat' un penis pe cer, îndreptat spre o bază rusă din Siria - Forțele aeriene insistă că nu a fost intenționat

avion KC-135 Stratotanker

Forțele aeriene americane neagă faptul că piloții unui KC-135 Stratotanker au parcurs în mod intenționat o traiectorie de zbor care semăna cu forma unui penis îndreptat spre o bază navală rusă din Siria, potrivit Fox News.

"Suntem conștienți de incident și discutăm cu echipajul KC-135 pentru a stabili detaliile", a declarat săptămâna trecută un purtător de cuvânt al Forțelor Aeriene pentru Military.com. "În acest moment, nu credem că echipajul a acționat în mod necorespunzător, zburând pe o orbită de realimentare în conformitate cu cerințele care au satisfăcut nevoile aeronavei receptoare."

Declarația vine după ce utilizatorii rețelelor de socializare care urmăresc traseele de zbor pe Flightradar24, un site dedicat urmăririi avioanelor din întreaga lume, au observat că traiectoria de zbor a avionului Forțelor Aeriene de săptămâna trecută a desenat un oval lung și două cercuri care semănau cu un penis îndreptat direct spre forțele rusești din Siria.

Cu toate acestea, Forțele Aeriene afirmă că piloții, care efectuau un zbor de realimentare între Cipru și orașul sirian Tartus, au acționat în mod corespunzător în timpul zborului lor, susținând că traiectoria a fost în concordanță cu traiectoria pe care o urma uriașul petrolier în timpul operațiunilor de realimentare.

Traiectoria de zbor aparent întâmplătoare vine într-un moment de tensiuni sporite între SUA și Rusia, care a fost în mare parte izolată de o mare parte a comunității internaționale pe fondul invaziei în curs de desfășurare în Ucraina.

Incidentul nu este prima dată când piloții Forțelor Aeriene au fost acuzați că au desenat intenționat un penis pe cer, venind la trei ani după ce avioanele de luptă F-35 Joint Strike Fighters angajate în antrenamente de luptă au creat accidental o imagine cu o formă similară pe cerul din Arizona.

În 2017, piloții Marinei Militare au pilotat intenționat un EA-18G Growler pentru a desena organe genitale pe cerul statului Washington. Piloții din acel caz au fost pedepsiți de către Marina Militară, dar nu și-au pierdut locurile de muncă ca piloți.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.