Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO-VIDEO − Cum arată noul model Kalaşnikov pentru hipsteri: pușca poate fi sincronizată cu un smartphone sau cu un calculator

mp-155 ultima

Producătorul rus de arme Kalaşnikov, care trece de câţiva ani printr-o perioadă de transformare, va lansa un model nou de puşcă conectată pentru antrenamente de tir, dedicată hipsterilor, a anunţat directorul companiei într-un interviu publicat marţi în cotidianul RBK, informează AFP, relatează Agerpres.

Această puşcă, MP-155 Ultima, se bazează pe designul unei puşti de vânătoare existente, MP-155. Versiunea sa conectată va fi "o armă gadget" pentru antrenamente de tir, a precizat Dmitri Tarasov în acest interviu.

"Obiectivul nostru este de a atrage publicul care a crescut cu gadgeturi şi nu poate să se imagineze fără ele. Vânătoarea clasică a devenit astăzi tot mai rară, aproape extravagantă. Din acest motiv, noi vrem să ne adresăm (...) hipsterilor, generaţiei Z", a adăugat Dmitri Tarasov.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

Noua armă, dezvăluită pentru prima dată în timpul unui forum despre armament în august 2020 şi care utilizează muniţie de calibrul 12/76, poate fi sincronizată cu un smartphone sau cu un calculator ce dispune de un contor de tir, o busolă şi un sistem de înregistrare video. Preţul estimat este de 100.000 de ruble (1.116 euro).

Grupul Kalaşnikov trece printr-o amplă transformare după sosirea unor acţionari privaţi în 2014. Producătorul rus, cunoscut pentru armele sale de război şi pentru numele inventatorului puştii de asalt AK-47, Mihail Kalaşnikov, s-a lansat de atunci în producţia de drone, iahturi şi gadgeturi de tot felul.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

Compania a făcut să se vorbească despre ea în presa internaţională după ce a prezentat o serie de prototipuri neobişnuite: automobile electrice, robotul Igorek - "Micul Igor", un robot biped care îi ajută pe soldaţi să se deplaseze pe teren ostil, dar care a atras multe ironii.

Atacurile cu arme comise în şcolile şi spaţiile publice sunt rare în Rusia, unde controlul armelor de foc este strict reglementat.

În octombrie 2018, un elev a ucis totuşi 19 persoane înainte de a se sinucide într-un liceu din Kerci, un oraş din Peninsula Crimeea, în cadrul unui masacru care a şocat întreaga Rusie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.