Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fotografia unui ucrainean implicat în răpirea lui Ceaus, făcută publică. Rumori privind implicarea SIS în favoarea răpitorilor

stiri.md
Nicolae Ceauș

Acesta este unul din ucrainenii, implicați în răpirea lui Nicolae Ceaus, scrie canalul de telegram INDEX. Potrivit sursei, acesta a închiriat și a locuit câteva zile într-un apartament aflat peste drum de Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova, transmite Telegraph.md.

Surse apropiate anchetei au comunicat pentru Index că „SIS depune mult efort să șteargă toate urmele acestei răpiri”. Aceleași surse au mai spus că, la indicația directorului SIS, Alexandr Esaulenco au reușit deja unele probe să le distrugă.

„SIS evită orice colaborare sinceră cu ancheta”, au afirmat sursele

Fotografia unui ucrainean implicat în răpirea lui Ceaus, făcută publicăapropiate anchetei.

Pe de altă parte, pe procurori se pune presiune în cazul dat din partea Ambasadorului SUA, Derek Hogan, care a fost două zile la rând la Procuratura Generală, mașina acestuia fiind surprinsă parcată neregulamentar chiar la scările PG.

„Hogan face tot posibilul ca să-l salveze și pe Esaulenco, și pe Maia Sandu”, ne-a comunicat sursă apropiată anchetei.

Index mai scrie că Președinția condusă de Maia Sandu a cerut, în scris, acum o lună, de la Serviciul de Informații și Securitate o notă informativă detaliată pe cazul Nicolae Ceaus. Informația a fost prezentată Maiei Sandu. Acest schimb de scrisori ar putea fi parte a dosarului pe cazul răpirii ex-judecatorului ucrainean Nicolae Ceaus, precum și să fie examinat de Comisia parlamentară de anchetă pe acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.