Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fox News: Mafia românească dă lovituri în SUA. Se fură bani direct de pe carduri, la casele de marcat ale magazinelor (FOTO)

Procurorii din California spun că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi escrocherii - skimming-ul cardurilor de debit - plasând dispozitive pentru a fura informații personale pe aparatele de autocontrol din magazinele alimentare.

Skimmerii de carduri de debit sunt de mult timp o problemă la benzinării și la bancomate. Acum, o rețea foarte bine organizată de escroci se extinde.

"Vor avea oameni care vor sta în fața unui Walmart sau a unui Target, și va părea că cerșesc", au declarat procurorii pentru Fox News Digital. "Uneori vor avea câțiva copii. Și folosesc de fapt tehnologia Bluetooth care este conectată la skimmerele din interiorul magazinelor."

Înregistrarea video de supraveghere obținută de Departamentul de Poliție din El Cajon arată că suspecții pot plasa un skimmer peste dispozitivul de trecere a cardului de credit de la casa de marcat în doar câteva secunde - și arată aproape exact ca unul real.

content-image

Zeci de suspecți români

Autoritățile spun că au prins deja zeci de suspecți, majoritatea având legături cu crima organizată din România.

Și, în ciuda unor arestări de amploare în decembrie și ianuarie a zeci de suspecți în SUA, Europa și Mexic, unde aceștia se asociază cu cartelurile din zone turistice importante precum Tulum, furturile sunt în creștere, deoarece hoții își dublează eforturile, au declarat autoritățile.

Aceștia ar putea încasa până la 9 milioane de dolari pe lună - o mare parte din această sumă pe cheltuiala contribuabililor.

Skimmerii, care pot viza și utilizatorii de carduri EBT, ar fi golit conturile în momentul în care statul eliberează plățile lunare, potrivit biroului procurorului districtual Todd Spitzer din comitatul Orange, care a anunțat o campanie majoră de combatere a acestor infracțiuni la începutul acestui an. Ca urmare, furturi în valoare de peste 100 de milioane de dolari au jefuit programele de asistență socială finanțate de contribuabili și pe beneficiarii acestora.

"Victimele sunt mame singure care se luptă pentru a pune un acoperiș deasupra capului copiilor lor și mâncare pe masă și oameni muncitori care au nevoie de o mână de ajutor și care se trezesc stând la coadă la casa de marcat cu sacoșele pline de cumpărături, doar pentru a fi umiliți când constată că nu au bani în cont pentru că un hoț a luat totul pe ascuns", a declarat Spitzer într-un comunicat. "Între timp, hoții folosesc acești bani pentru a finanța crima organizată, pentru a-și cumpăra mașini de lux în valoare de sute de mii de dolari și pentru a duce o viață de lux la care adevărații beneficiari nu pot decât să viseze."

content-image

Mii de infractori cu legături în România ar fi în SUA

În plus, granița sudică poroasă le oferă mafioților o sursă constantă de noi membri, în timp ce o combinație de politici laxe privind cauțiunea și cazier judiciar incomplet le permite membrilor să își taie monitoarele de gleznă și să fugă de justiție dacă sunt arestați.

"Mii de infractori suspectați de a fi legați de crima organizată din România au fost identificați ca fiind în Statele Unite, o mare parte dintre ei intrând ilegal în Statele Unite, în principal prin granița de sud", a declarat pentru Fox News Digital Kimberly Edds, directorul de relații publice al biroului lui Spitzer. "O parte mai mică din această populație intră ca solicitanți de azil".

Un grup de comitate din sudul Californiei, printre care Orange, Riverside, Los Angeles și Santa Barbara, a înregistrat aproximativ 15% din activitatea mafiei românești pe teritoriul SUA, a precizat ea.

Pe lângă faptul că trimit banii furați înapoi în România pentru a finanța stilul de viață luxos și mașinile sport europene, escrocii schimbă bonurile de masă cu formule pentru copii și băuturi energizante, care sunt apoi revândute în Mexic în cadrul unei alianțe cu cartelurile locale.

Mulți dintre ei chiar își etalează câștigurile obținute ilicit pe TikTok, inclusiv un suspect de 14 ani pe care poliția l-a surprins conducând o mașină sport de 250.000 de dolari și purtând un Rolex.

content-image

Florin Duduianu riscă 30 de ani de închisoare

Unul dintre bărbații implicați în complot se afla deja pe lista celor mai căutați infractori din România - Florin Duduianu.

Acesta, în vârstă de 39 de ani, a fost condamnat în ianuarie, după ce poliția l-a urmărit cum a efectuat mai multe retrageri folosind carduri diferite de la același bancomat din Placentia, la aproximativ 50 km sud-est de centrul orașului Los Angeles. L-au prins cu patru carduri cadou Visa care fuseseră reprogramate în clonele a patru carduri de debit ale unor victime diferite.

Potrivit Departamentului de Justiție, Duduianu ar urma să primească 30 de ani de închisoare federală la pronunțarea sentinței în cursul acestei săptămâni.

În decembrie, FBI a anunțat că a colaborat cu poliția română pentru a efectua raiduri în zeci de locații din această țară europeană legate de furturile de skimming din California.

Operațiunea comună s-a soldat cu 48 de arestări și recuperarea a peste un milion de dolari și a 11 vehicule de lux.

Mulți dintre suspecții arestați în România au avut legături și cu banda mexicană Riviera Maya, care la rândul ei este acuzată de furturi de milioane de dolari în locuri turistice populare printre americanii, inclusiv Tulum și Cancun din Quintana Roo.

Liderul bandei, Florian Tudor, așteaptă să fie judecat pentru acuzații de fraudă în Mexic și este căutat pentru tentativă de omor și în România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.