Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FRACTURĂ în Guvernul Theresa May: Mulți miniștri consideră că acordul Brexitului este MORT și cer un nou REFERENDUM

Agerpres
Theresa May

Numeroşi miniştri din Guvernul britanic consideră că acordul Brexitului negociat de Theresa May cu Uniunea Eurpeană (UE) este mort, dezvăluie sâmbătă The Times, după ce premierul britanic nu a obţinut, la Bruxelles, ”asigurările” pe care s-a dus să le obţină, relatează Reuters.

Potrivit ziarului, principalii miniştri britanici discută diverse opţiuni - inclusiv organizarea unui nou referendum pe tema ieşirii Marii Britanii din UE, după cel organizat în 2016, scrie news.ro.

Citește și: Băsescu le da o lovitură de proporții! Liderii Opoziției sunt în corzi

Un grup de miniştri - între care şi ministrul Finanţelor, Philip Hammond - încearcă să privilegieze oţiunea unui al doilea referendum, în cazul în care celelalte opţiuni se epuizează, potrivit Times.

Însă alt grup de miniştri - în care se află miniştrii de Interne, Sajid Javid, şi Mediului, Michael Gove, - nu doresc o nouă consultare populară.

Citește și: Emil Boc a fost audiat! Despre ce dosar este vorba

Tot potrivit ziarului, alţi miniştri de prim-plan, între care ministrul de Externe, Jeremy Hunt, sunt dispuşi ca Marea Britanie să părăsească UE fără acord.

Theresa May, care a amânat la începutul săptămânii ratificarea acordului Brexitului în camera Comunelor, de frică să nu-l piardă, a scăpat miercuri unei moţiuni de cenzură a deputaţilor conservatori.

Citește și: Olguța, dezvăluire de proporții! De cine a fost blocată legea pensiilor

Ea a încercat să obţină, la Consiliul European, la Bruxelles, garanţii în măsură să o ajute să obţină ratifcarea în Camera Comunelor, a cărei dată nu a fost încă stabilită, dar care va avea loc cel mai târziu la 21 ianuarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.