Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța AVERTIZEAZĂ: Ne confruntăm cu un război. Serviciile noastre de informaţii au eşuat

economist.com
franta razboi

Comisia parlamentară care anchetează atentatele din Franţa recomandă restructurarea serviciilor de securitate, inclusiv prin crearea unei Agenţii antiteroriste, după depistarea a numeroase deficienţe şi erori în monitorizarea activităţilor militanţilor islamişti, scrie cotidianul Financial Times, citat de Mediafax.

Principala propunere a Comisiei parlamentare speciale vizează înfiinţarea unei Agenţii antiteroriste care să fie subordonată direct preşedintelui ori premierului Franţei, în scopul îmbunătăţirii coordonării numeroaselor structuri care în prezent sunt subordonate diverselor ministere.

Propunerea lui Cioloș pentru Ministerul Educației, 'CĂLĂUL' lui Ponta

O altă propunere se referă la reactivarea reţelelor de agenţi de teren, reforma precedentă - care a avut ca rezultat restrângerea acestui sistem - fiind catalogată drept o "catastrofă" ce a împiedicat autorităţile să depisteze "semnale slabe" despre activităţile teroriştilor formaţi pe teritoriul Franţei.

DECIZIE strategică la Curtea Constituțională: Va fi dezincriminat conflictul de interese pt aleși?

"Ne confruntăm cu un război. Iar militarii noştri sunt trimişi să lupte în bocanci de plumb. Pentru că serviciile noastre de informaţii au eşuat", a atras atenţia deputatul de centru-dreapta Georges Fenech, preşedintele Comisiei parlamentare privind circumstanţele producerii atentatelor din 2015.

Raportul de 1.000 de pagini - care va fi făcut public pe 12 iulie - conţine concluzii extrem de critice despre reforma aplicată în domeniul serviciilor antiteroriste în anul 2008, în timpul Administraţiei preşedintelui Nicolas Sarkozy.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.