Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța caută director pentru grupul Renault. Cine ar putea să-i ia locul lui Carlos Ghosn

Agerpres
Renault

Guvernul francez caută candidaţi pentru înlocuirea directorului general Carlos Ghosn, pe fondul nemulţumirilor unor membri ai board-ului legate de menţinerea acestuia în duncţie după ce a fost pus sub acuzaţie în Japonia, pentru mai multe delicte financiare, au declarat surse citate de Reuters, informează news.ro.

În timpul unei şedinţe care a avut loc joi, directorii Renault au fost informaţi în privinţa investigaţiei efectuate de compania parteneră Nissan, care a condus la arestarea lui Ghosn în Japonia, luna trecută. Acesta a fost acuzat în această săptămână pentru că nu a declarat venituri în valoare de 43 de milioane de dolari.

Nissan l-a demis pe Ghosn din funcţia de preşedinte la trei zile după reţinerea sa, dar Renault a rezistat presiunilor de a-l concedia, pe fondul tensiunilor provocate în alianţă de acest scandal.

Board-ul Renault a confirmat joi o decizie anterioară de menţinere a lui Ghosn în funcţie, atribuţiile sale operaţionale fiind preluate de directorul general adjunct Thierry Bollore.

Renault a anunţat după şedinţă că nu are informaţii referitoare la apărarea lui Ghosn.

Citește și: Un ONG cere dezbaterea publică a OUG privind codurile penale: reglementările de mare importanţă să nu fie 'strecurate' în perioada sărbătorilor

În timpul şedinţei care a durat cinci ore, mai mulţi directori, în frunte cu Cherie Blair, soţia fostului premier britanic Tony Blair, au început să îşi exprime nemulţumirea, au declarat două persoane apropiate situaţiei.

”Ea a spus că nu putem rămâne la nesfârşit în această situaţie”, a declarat una dintre surse referindu-se la Blair.

Un purtător de cuvânt al Renault a declarat că nu poate comenta ce se întâmplă în board.

Cherie Blair nu a putut fi contactată imediat pentru comentarii.

Oficialii francezi au început deja să efectueze o listă cu posibili candidaţi, pe care se află şi un director al Toyota, Didier Leroy.

Un oficial din Ministerul francez de Finanţe a refuzat să comenteze. Guvernul francez, care deţine o participaţie de 15% la Renault, are de obicei un rol major în numirea membrilor conducerii grupului.

Renault a început un audit după reţinerea lui Ghosn în Japonia, iar joi a anunţat că, potrivit concluziei preliminare, veniturile acestui respectă legislaţia.

Ghosn şi un director al Nissan, Greg Kelly, sunt în custodia autorităţilor şi nu au posibilitatea de a răspunde public acuzaţiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.