Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța își duce artileria în Irak: Se pregătește războiul totul cu Statul Islamic

nave armata razboi naval portavion

Franţa a indicat marţi că desfăşoară artileria în Irak şi îşi pregăteşte portavionul pentru a întări sprijinul militar străin pentru ofensiva armatei irakiene ce are drept scop recucerirea oraşului Mosul, ''capitala'' de facto a grupării Stat Islamic (SI) în Irak, relatează Reuters.

Armata irakiană şi unităţile sale de elită au preluat treptat controlul unor poziţii din jurul oraşului Mosul, aflat la 400 km nord de Bagdad, împreună cu forţele coaliţiei internaţionale încercând să valorifice pierderile de teritorii de către gruparea militantă atât în Irak cât şi în Siria.

Citește și: Carla’s Dreams le dă rușilor peste nas: Noi cântăm în română, nu în moldovenească, nu există așa ceva / VIDEO

''Ne-am decis să impulsionăm sprijinul nostru pentru forţele irakiene în această toamnă, în scopul de a recaptura oraşul Mosul'', a declarat ministrul francez al apărării, Jean-Yves Le Drian, în cadrul unei reuniuni cu oficiali din domeniul industriei de apărare şi al armatei la Paris.

''În acest moment, artileria se apropie de linia frontului'', a declarat Le Drian, adăugând că portavionul ''Charles de Gaulle'' va pleca în curând către Orientul Mijlociu.

Citește și: Serena Williams o ia la mișto pe Simona Halep: ‘Mă aștept să facă meciul vieții cu mine! ‘

Oficial francezi din domeniul apărării au refuzat să ofere detalii despre tipul de artilerie pe care Parisul vrea să-l desfăşoare în Irak.

În 2014, în Marea Moschee din Mosul, liderul grupării Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdad, a declarat ''un califat'' care se întinde în regiuni din Irak şi Siria.

Citește și: Previziune-şoc în showbiz: așteaptă al doilea copil, dar se vor despărți

Franţa, prima ţară care s-a alăturat campaniei de lovituri aeriene aflate sub comanda SUA în Irak, şi-a intensificat operaţiunile aeriene împotriva organizaţiei Stat Islamic, inclusiv în Siria, după mai multe atacuri întreprinse de organizaţie în Franţa. Parisul are, de asemenea, forţe speciale care operează în Irak şi Siria şi le-a furnizat arme unor grupări rebele siriene, scrie agerpres.ro.

Citește și: SCANDAL uriaș în Moldova după ce rușii i-au deconspirat fața solistului de la Carla’s Dreams: Un mare politician, rudă cu Traian Băsescu, intră în ring / FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.