Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța știe de acum numele viitorului președinte

turnul eiffel

Cu patru luni înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale în Franţa, François Fillon este favoritul incontestabil, dar traseul său apare deja presărat cu capcane. Potrivit unui sondaj realizat de Ifop pentru Journal du Dimanche, majoritatea francezilor (55%) prezic victoria sa în cursa pentru Palatul Elysée.

Această predicţie este pe larg răspândită la nivelul electoratului de dreapta (82% din susţinătorii Republicanilor), dar de asemenea în rândul alegătorilor de stânga (50%) şi printre cei ai Frontului Naţional (45%), scrie agerpres.ro.

Citește și: ȘOC la McDonald’s! S-au scumpit toate produsele: Iată noile prețuri

Pentru moment, în pofida criticilor faţă de tăcerea sa cu privire la bombardamentele asupra Alepului şi presupusa sa apropiere de preşedintele rus Vladimir Putin, fostul premier francez este creditat cu calităţile esenţiale pentru un candidat la preşedinţie.

Astfel, majoritatea francezilor îl consideră puternic şi hotărât: 54% consideră că Fillon are statura unui şef de stat; 47% cred că este capabil de reforme; 46% cred că aceasta îşi va onora angajamentele şi 59% că nu va ceda în faţa străzii.

Citește și: Madonna ȘOCHEAZĂ din nou: Ce a putut să facă pe scenă / VIDEO HOT

Cu toate acestea, chiar dacă se clasează în fruntea intenţiilor de vot în toate sondajele de la alegerile primare care l-au desemnat drept candidat al dreptei pentru scrutinul prezidenţial, alegerea sa nu este dorită decât de 28% dintre cei intervievaţi.

Alţi doi indicatori ar putea să dea de gândit candidatului. Potrivit aceluiaşi sondaj Ifop, circa 72 % dintre francezi (în creştere cu 9 puncte faţă de luna noiembrie) consideră că François Fillon nu este suficient de atent la problemele lor.

Citește și: GAFĂ de zile mari a unei prezentatoare: A rămas în sânii goi, în fața telespectatorilor / VIDEO NECENZURAT

Şi mai semnificativ, programul candidatului suscită temeri pentru 62% dintre intervievaţi şi chiar în rândurile propriul său electorat (50% din simpatizanţii Partidului Republicanilor; în creştere cu 16 puncte în raport de la sfârşitul lunii noiembrie).

"Dacă competenţa şi dimensiunea lui François Fillon nu lasă loc de îndoială, propunerile sale suscită anxietate, inclusiv în tabăra sa", afirmă Frédéric Dabi, directorul general adjunct al Ifop, estimând că acesta ar trebui să găsească rapid modalităţi pentru a calma electoratul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.