Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

France Football, publicaţia franceză care acordă anual Balonul de Aur, lansează Trofeul Yashin, pentru cel mai bun portar

balonul de aur

France Football, publicaţia franceză care acordă anual Balonul de Aur celui mai bun fotbalist, a anunţat, joi, lansarea unei noi distincţii, Trofeul Yashin, care va fi oferită, începând din acest an, celui mai bun portar, anunță MEDIAFAX.

Numele trofeului este dat de fostul fotbalist Lev Yashin, singurul portar din istorie care a cucerit Balonul de Aur, în 1963. Potrivit FIFA, Yashin a apărat peste 150 de lovituri de la 11 metri în cariera sa, iar în 1956 a cucerit medalia de aur la Jocurile Olimpice. De asemenea, în 1966, portarul a obţinut locul 4 la Campionatul Mondial, alături de naţionala Uniunii Sovietice. Acesta a decedat în 1990, la vârsta de 60 de ani.

Citește și: Victor Ponta a EXPLODAT la adresa PSD, după ce impozitarea pensiilor speciale a trecut de Senat: Trădătorii voștri sunt Dăncilă, Teodorovici și Fifor

Lista cu cei 10 nominalizaţi pentru Trofeul Yashin va fi anunţată în data de 21 octombrie. Câştigătorul va fi anunţaţi luni, 2 decembrie, la ceremonia unde vor fi decernate şi alte premii, precum Balonul de Aur pentru bărbaţi, Balonul de Aur pentru femei sau Kopa Trophy, ultimul acordat celui mai bun fotbalist sub 21 de ani.

“În istoria fotbalului, poziţia de portar a fost întotdeauna una aparte. De obicei, accentul se pune pe jucătorii de câmp, pe vedetele din ofensivă. Pentru a pune în lumină şi acest post, France Football a decis să realizeze un nou trofeu dedicat portarilor”, scrie publicaţia franceză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.