Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

France Libre 24, un portal polonez care vrea să scape Franța de corectitudinea politică

romanialibera.ro
krs polonia

Jurnalişti de dreapta polonezi au înfiinţat şi finanţat un portal de informaţie, France Libre 24 (FL24.net) pentru a le oferi francezilor informaţii care "scapă de corectitudinea politică", a declarat joi, pentru AFP, unul dintre fondatorii săi, Tomasz Sommer. potrivit Agerpres


Existenţa acest portal, puţin cunoscut până acum, a fost dezvăluită joi în mai multe mass-media, printre care Politico şi cotidianul independent polonez Rzeczpospolita, plecând de la o anchetă a organizaţiei EU DisinfoLab care studiază dezinformarea îndreptată împotriva Uniunii Europene (UE).

"O societate de dreapta poloneză a înfiinţat acest portal în urmă cu şase luni pentru a le prezenta francezilor informaţii a căror difuzare este limitată în Franţa de reguli ale corectitudinii politice", a afirmat Sommer, editor şi redactor-şef al săptămânalului de dreapta Najwyzszy Czas.

"Dacă un musulman asasinează pe cineva (în Franţa), nu se spune că acesta este musulman, dacă există un atac împotriva mediului evreiesc, lucrurile capătă dimensiuni enorme şi Macron vorbeşte despre asta, însă dacă ţinta este mediul creştin, se vorbeşte mult mai puţin despre asta", a continuat jurnalistul polonez pentru a explica politica sa editorială.

Politico i-a reproşat FL24 că îşi prezintă articolele ca provenind de la principalele mass-media franceze precum AFP, Le Monde sau Le Point, pentru a le face credibile, şi că le schimbă ulterior conţinutul pentru a le da o orientare politică diferită.

Interpelat de AFP, Sommer a confirmat această practică, respingând totodată orice manipulare. "Luăm faptul din marea mass-media, pentru a fi siguri că el este corect, însă apoi noi adăugăm le el opiniile noastre, viziunea noastră asupra lucrurilor. Nu copiem articolele în întregime, ci mici fragmente ce se permite a fi citate fără a plăti pentru aceasta", a explicat el.

Portalul a fost vizitat de 150.000 de ori în decembrie, ceea este dezamăgitor, a mai spus jurnalistul polonez, în condiţiile în care pentru ca afacerea să fie rentabilă, datorită plăţilor de la Google, sunt necesare 10 milioane de vizite, adică mai mult de 300.000 de zi.

"Sau vom urca, sau vom eşua", a mai adăugat el, dezvăluind că studiază posibilitatea de a lansa un portal similar în SUA, "unde piaţa este mai vastă şi limba folosită este mai accesibilă". "Libertatea de exprimare este acolo mai mare, însă prejudiciile ce există riscul a fi plătite sunt de asemenea mai ridicate", a mai spus el

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.