Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Francezii au terminat investigațiile în cazul atentatelor care au îngrozit mapamondul: Teroriștii care au ucis la Charlie Hebdo își vor afla pedepsele

charlie hebdo

Judecătorii de instrucţie însărcinaţi cu ancheta privind atentatele jihadiste de la Charlie Hebdo, Montrouge şi Hyper cacher, în ianuarie 2015, au notificat luni părţile cu privire la încheierea investigaţiilor, a declarat marţi o sursă judiciară, confirmând o informaţie dezvăluită de France Inter, pentru AFP, informează News.ro.

În total 15 persoane - majoritatea în detenţie provizorie - sunt inculpate în ancheta cu privire la aceste atentate, soldate cu 17 morţi.

Parchetul Parisului urmează să formuleze, într-o lună, cereri cu privire la o eventuală trimitere în faţa unor curţi cu juri, înainte ca judecătorii să ia o hotărâre finală.

Citește și: Digi 24 a aflat cine va fi ministrul Transporturilor: OMUL pe care Klaus Iohannis NU mai poate să îl refuze

În cursul unei reuniuni de informare a părţilor civile, la sfârşitul lui septembrie, magistraţii antiterorişti şi-au anunţat intenţia de a-şi încheia rapid ancheta, în perspectiva unui proces de trei luni, în 2020.

Ei au evocat identificarea unui posibil comanditar şi rolul central al unuia dintre suspecţi, a cărui inculpare a fost agravată cu privire la ”complicităţi în asasinate teroriste”.

Citește și: Reuniunea NATO din Canada: Secretarul adjunct al Alianței, apel la unitate în faţa unei Rusii 'din ce în ce mai agresive'

Aceste atacuri au fost primele într-un val de atentate islamiste fără precedent, soldate cu 246 de morţi în Franţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.