Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Francezii sunt supăraţi pe Laura Codruţa Kovesi: 'Aceasta este o decizie uimitoare pentru prima instituție UE creată după Brexit'

European Parliament
kovesi audieri

Decizia Parchetului European de a comunica doar în limba engleza i-a indignat pe francezi, ziarul Liberation subliniind că instituţia condusă de Laura Codruţa Kovesi a decis sa folosească limba engleză ca limbă de lucru, deşi niciunul dintre cele 22 de state membre participante nu vorbeşte engleza".

"Aceasta este o decizie uimitoare pentru prima instituție UE creată după Brexit: Parchetul European, care va intra în funcție în noiembrie, tocmai a decis să lucreze doar în limba engleză. Această versiune bastardizata a englezei, mai ales că singură țara vorbitoare de limbă engleză a Uniunii, Irlanda, nu participă la această "cooperare consolidată" între 22 de state membre", scrie Liberation, arată România Tv.

Cozmin Gușă profețește: Marcel Ciolacu îl RADICALIZEAZĂ pe Iohannis. Va veni răzbunarea președintelui


"Adevărul fie spus, era clar, cu excepția spiritului francezilor, că avea nevoie (n.r.-Parchetul European) de o singură limbă pentru a funcționa eficient", spune un eurocrat consulat de ziariștii Liberation. "Iar engleza este încă una dintre limbile Uniunii în conformitate cu Regulamentele 1-58", adaugă acesta.

Liberation mai scrie că "acesta este doar limbajul intern de lucru al instituției. În relațiile întreținute cu cei de la Curtea de Justiție a Uniunii, a cărei limbă de lucru este franceză, limba lui Moliere își găsește locul alături de engleză".

Parchetul European și-a început oficial activitatea pe 1 octombrie când procurorul șef Laura Codruța Kovesi și alți 22 de procurori reprezentând cele 22 de state care au aderat la instituție, și-au luat angajamentul solemn de a respectă obligațiile care decurg din funcția lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.