Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Francezii vor decizii radicale după atentate: 'Cerem oprirea imediată a migraţiei'

Atentatele din Paris i-au făcut pe unii politicieni francezi să iasă cu declaraţii radicale.

Şefa extremei-drepte franceze, Marine Le Pen, a cerut 'oprirea imediată a primirii de imigranţi' în Franţa în urma atentatelor de la Paris, care s-au soldat cu cel puţin 129 de morţi şi 352 de răniţi, transmite Agerpres.

"Unul dintre kamikaze (...) a ajuns în Grecia la 3 octombrie odată cu masa de imigranţi care vin zilnic în Europa. El a pornit apoi spre Franţa", a scris preşedinta Frontului Naţional (FN) într-un comunicat difuzat de partidul său.

Citeşe şi: Ministrul propus de Cioloş la Justiție îl făcea praf pe Dragnea în 2013: 'Fraudă electorală'

Potrivit procuraturii Parisului, care conduce ancheta asupra atentatelor comise vineri, amprentele digitale ale unuia dintre autorii atacurilor, în apropierea căruia a fost găsit un paşaport sirian, corespund celor ale unui bărbat controlat luna trecută în Grecia.

"Temerile şi avertismentele noastre privind posibila prezenţă a jihadiştilor printre imigranţii care ajung în ţara noastră sunt, aşadar, o realitate care s-a concretizat, din păcate, prin aceste atentate sângeroase", a adăugat şefa extremei-drepte.

Franţa nu a primit decât nu număr restrâns dintre refugiaţii ajunşi din vară în Uniunea Europeană, însă Marine Le Pen a făcut din denunţarea 'scufundării din cauza valului de imigranţi' punctul central al campaniei sale pentru alegerile regionale din decembrie.

Preşedinta FN este, conform unor sondaje, favorită pentru acest scrutin în nordul Franţei, unde este candidată. Eventuala sa victorie în această regiune ar fi o premieră istorică pentru partidul său.

Citeşte şi: Scandal la nivel înalt între PSD şi PNL: 'Frizează ridicolul'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.