DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Francisc Maria al Crucii Jordan, beatificat la Roma

vaticannews.va
Francisc Maria al Crucii Jordan
Cardinalul vicar Angelo de Donatis a prezidat sâmbătă, 15 mai, în bazilica Sfântul Ioan din Lateran, cu începere de la ora 10.30, Sfânta Liturghie de beatificare a preotului Francisc Maria al Crucii Jordan. Născut în Germania, Fericitul Francisc Maria al Crucii Jordan a fondat Societatea Divinului Mântuitor (călugări cunoscuți cu numele de „salvatoriani” și, împreună cu Fericita Maria a Apostolilor, a fondat Congregația Călugărițele Divinului Mântuitor („salvatoriane”), conform vaticannews.va

Cetatea Vaticanului – A. Mărtinaș

15 mai 2021 – vatican News. Ritul beatificării a avut loc în cadrul Sfintei Liturghii, înainte de imnul „Gloria”, în prezența superiorului general al Societății Divinului Mântuitor, părintele Milton Zonta și a postulatorului general, părintele Adam Teneta.

Fericitul Francisc Maria al Crucii Jordan s-a născut în Germania, în data de 16 iunie 1848, la Gurtweil, în Dieceza de Fribourg. Din cauza faptul că tatăl său era inapt pentru muncă, a trebuit să contribuie el la întreținerea familiei, mergând să muncească imediat după terminarea studiilor primare.

Dorind să-și urmeze vocația la preoție, la vârsta majoratului a început studiile, mai întâi în privat. Succesiv, a urmat cursurile liceale și universitare, studiind filologia și teologia la Universitatea din Fribourg. La vârsta de 30 de ani, la 21 iulie 1878, a fost sfințit preot.

Episcopul său l-a trimis la Roma pentru a studia limbi orientale, la Institutul Sfântul Apolinar. De la Roma, a plecat în Țara Sfântă. În 1880 a frecventat Centrul de studii al călugărilor maroniți “Ain Warqa” din Liban.

În Țara Sfântă a avut, cu claritate, ideea de a fonda o operă apostolică cu dorința de a face cunoscut unicul Dumnezeu adevărat care s-a revelat în Fiul său, Isus Cristos, mântuitorul lumii. S-a simțit încurajat să înceapă acest parcurs și de audiența privată avută cu papa Leon al XIII-lea.

La 8 decembrie 1881, părintele Francisc Jordan a fondat Societatea Apostolică de educație, în Capela Sfânta Brigita, din Roma. La cererea autorității ecleziastice i-a schimbat numele în Societatea Catolică Educativă și, succesiv, în Societatea Divinului Mântuitor.

După doi ani, a fondat o comunitate feminină care va deveni la scurt timp o congregație complet independentă de opera sa apostolică (Congregația Surorile Maicii Preasfinte Îndurerate). La 8 decembrie 1888, cu ajutorul Fericitei Maria a Apostolilor (cu numele de mireană Therese von Wüllenweber, a fondat la Tivoli, localitate din apropierea Romei, Congregația Surorile Divinului Mântuitor.

Potrivit inspirației sale originale, a reușit să reunească diferite grupuri de laici care erau interesați să realizeze aceiași misiune apostolică a Bisericii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.