Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Francois Fillon ACUZĂ guvernul francez pentru climatul de 'cvasi război civil'

Candidatul dreptei la preşedinţia Franţei, Francois Fillon, a evocat duminică existenţa unui 'climat de cvasi război civil' în această ţară, în contextul violenţelor de la periferia Parisului şi incidentelor din timpul campaniei electorale pentru care el acuză actualul guvern socialist, relatează AFP, conform agerpres.

'Acuz oficial guvernul şi premierul că nu asigură condiţiile unui exerciţiu normal al democraţiei. Le revine o foarte grea responsabilitate pentru că permit să se dezvolte în ţară un climat de cvasi război civil care nu face decât să fie favorabil extremelor', a estimat Fillon într-un comunicat, el reproşând totodată 'pasivitatea guvernului în faţa acestor violenţe'.

+ 18!ATENŢIE, imagini ŞOCANTE! Islamiştii filipinezi AU DECAPITAT un ostatic german - FOTO/VIDEO

Candidatul dreptei a făcut astfel referire la violenţele izbucnite în suburbiile Parisului cu aproximativ trei săptămâni în urmă, după ce patru poliţişti au agresat sexual un tânăr de culoare, dar şi la alte incidente cu care el s-a confruntat în timpul campaniei electorale.

Aflat sub presiunea justiţiei din cauza scandalului privind locurile de muncă fictive ale soţiei sale, Penelope, Francois Fillon şi-a văzut mai multe manifestări electorale perturbate de opozanţi care i-au adresat invective ori l-au primit cu 'concerte' cu zgomote de cratiţe.

Şi mitingul electoral al candidatei extremei-drepte, Marine Le Pen, desfăşurat în weekend la Nantes, a fost perturbat de manifestanţi violenţi.

Însă premierul Bernard Cazeneuve a dezaprobat luni afirmaţiile lui Fillon. 'Folosirea termenului de cvasi război civil de către un responsabil politic eminent şi care ştie care este nivelul de mobilizare a forţelor de securitate în ţara noastre, pur şi simplu nu este responsabil', a răspuns şeful executivului de la Paris. 'Pot să înţeleg că unii candidaţi sunt tentaţi să disimuleze în spatele polemicilor dificultatea de a-şi face campanie', a adăugat Cazeneuve.

Două sondaje publicate duminică o plasează pe Marine Le Pen în fruntea intenţiilor de vot, cu 27%, pe locul doi fiind centristul Emmanuel Macron, cu 25%. Considerat favorit la începutul campaniei electorale, Francois Fillon a ajuns - după scandalul privind locurile de muncă fictive ale soţiei sale - pe locul al treilea, fiind creditat cu 19-20% din intenţiile de vot, astfel că el are şanse foarte reduse de a ajunge în turul doi, care se va desfăşura pe 7 mai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.