Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Francois Fillon este târât într-un nou scandal. Cum răspunde noilor acuzaţii

rfi.fr
Francois Fillon

Candidatul conservator la alegerile prezidenţiale din Franţa, François Fillon, a denunţat miercuri noile dezvăluiri din presă care privesc de această dată un împrumut nedeclarat de 50.000 de euro obţinut de la un om de afaceri, spunând că este "o operaţiune de destabilizare politică", potrivit AFP, transmite şi agerpres.

"Nu mă voi lăsa prins într-o operaţiune care este clar una de destabilizare politică", a declarat candidatul de dreapta, care, datorită sprijinului exprimat luni de tabăra sa, a reuşit să se menţină în cursa prezidenţială în pofida suspiciunilor de slujbe fictive acordate membrilor familiei sale.

Proteste VIOLENTE la Atena. Fermierii sunt nemulţumiţi de creşterea taxelor - VIDEO/FOTO

"Nu voi răspunde în niciun fel la aceste subiecte. Nu este un subiect. Întrebaţi-mi avocaţii. Acest foileton nu mă mai interesează", a spus el, intervievat de postul de televiziune al parlamentului, LCP.

După dezvăluirile răsunătoare privind suspiciunile de angajări fictive pentru soţia sa Penelope şi doi dintre copii săi, care au provocat o criză acută în tabăra sa politică, Fillon a declarat că este vorba de un 'complot' şi un 'asasinat politic' cu scopul de a-l scoate din cursa pentru Palatul Elysée.

Conforma ediţiei de miercuri a săptămânalului Canard Enchaîné, Fillon "nu a considerat util să menţioneze" acest împrumut acordat de miliardarul Marc Ladreit de Lacharriere în declaraţia sa de avere transmisă Înaltei Autorităţi pentru transparenţa în viaţa publică.

În timpul audierii sale la 30 ianuarie în cadrul anchetei privind suspiciunile de angajări fictive, François Fillon a menţionat 'spontan' această neglijenţă în faţa anchetatorilor, a declarat pentru AFP unul dintre avocaţii săi, Antonin Levy. Acest împrumut a fost rambursat, la o dată neprecizată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.