Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Francois Fillon și-a anunțat RETRAGEREA din politică

france24.fr
François Fillon

Fostul premier conservator Francois Fillon, clasat al treilea, cu mai puţin de 20% din voturi, în alegerile prezidenţiale desfăşurate duminică în Franţa, a anunţat luni că se va retrage din prima linie a partidului său, Republicanii, transmite Reuters.

Următoarea bătălie electorală va fi cea de la alegerile parlamentare din iunie, iar Fillon, în vârstă de 63 de ani, nu mai doreşte să se implice vizibil. "Această bătălie este acum în mâinile voastre", le-a spus el colegilor săi de partid. Declaraţia sa după o şedinţă a conducerii partidului nu a fost clară în privinţa intenţiei de a-şi continua mandatul de deputat: "Voi redeveni un simplu activist de partid. Va trebui să mă gândesc la un alt fel de viaţă", scrie agerpres.ro.

Citește și: OBSEDATĂ O tânără fotomodel s-a operat pentru a semăna cu un personaj de desene animate / VIDEO

Ex-candidatul a fost favorit în sondajele de opinie până la sfârşitul lui ianuarie, când au apărut acuzaţii că şi-a plătit soţia şi copiii din fonduri publice pentru posturi în care nu şi-au îndeplinit atribuţiile. El a negat, dar credibilitatea i-a fost afectată şi procentele sale în sondaje au scăzut. Programul său prevedea desfiinţarea de locuri de muncă în sectorul public şi restrângerea drepturilor angajaţilor.

După deschiderea unei anchete penale împotriva sa, Fillon a rezistat presiunii partidului şi a refuzat să îşi retragă candidatura. Acuzaţiile de deturnare de fonduri publice rămân deschise.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.