Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Francois Fillon, liderul dreptei franceze, încearcă să se reabiliteze în faţa alegătorilor

Candidatul dreptei la alegerile prezidenţiale din Franţa, François Fillon, va încerca să riposteze luni în timp ce suspiciunile privind angajări fictive de care ar fi profitat familia sa îi afectează şansele în alegeri, relatează AFP, conform agerpres.

El urmează să susţină o declaraţie luni la 15. 00 GMT de la sediul său de campanie din Paris, o intervenţie care nu a fost prevăzută iniţial.

Citeşte şi: FĂRĂ explicaţii. NATO amână vizita ministrului român de externe

'Fillon doreşte să se adreseze francezilor', au explicat luni surse din anturajul său, fără a da detalii, în timp ce candidatul dreptei la prezidenţiale este criticat chiar şi în propria tabără şi este în scădere în intenţiile de vot, cu mai puţin de trei luni înainte de alegeri.

Fostul favorit în sondaje se confruntă cu o presiune crescută după dezvăluirile presei privind presupuse angajări fictive de care ar fi beneficiat soţia lui, Penelope, care figura salariată pe funcţia de consilier parlamentar, şi doi dintre copiii lor.

O parte a dreptei este în căutarea unui eventual plan B în caz de retragere a lui François Fillon, unii evocând o posibilă candidatură a fostului premier Alain Juppé.

Popularitatea lui Fillon a scăzut constant în sondaje, în contextul în care autorităţile franceze au iniţiat o anchetă după ce publicaţia satirică Le Canard Enchaine a dezvăluit că soţia fostului premier, Penelope Fillon, a fost remunerată cu jumătate de milion de euro din bani publici în calitate de asistentă parlamentară a soţului ei şi a succesorului acestuia, fără a exista însă vreo dovadă că a şi îndeplinit concret această funcţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.