Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Francois Fillon şi-a prezentat programul electoral: Unele măsuri ar putea fi nepopulare

france24.fr
François Fillon

Candidatul dreptei la preşedinţia Franţei, Francois Fillon, şi-a prezentat luni programul politic, în care menţionează că va creşte vârsta de pensionare la 65 de ani, numărul orelor săptămânale de lucru - în prezent numai 35 de ore - va creşte de asemenea şi va scădea impozitele şi cheltuielile publice, transmite agenţia EFE. Cu două zile înaintea unei posibile inculpări în dosarul privind presupusele angajări fictive ale soţiei sale şi copiilor săi, Fillon a mai promis în faţa presei că, dacă va ajunge preşedinte, miniştrii din viitorul executiv vor lucra pe bază de obiective, iar cine nu va îndeplini aceste obiective va pleca din executiv.

El a subliniat că prioritatea sa în primul trimestru va fi să pună capăt contracţiei economiei, motiv pentru care va revizui legislaţia muncii astfel încât săptămâna de lucru de numai 35 de ore să fie eliminată şi să crească numărul orelor obligatorii de lucru. Fillon promite şi o reformă a fiscalităţii, având în vedere mai ales reducerea impozitelor percepute societăţilor, stimularea puterii de cumpărare a populaţiei, în paralel cu diminuarea cheltuielilor publice şi reducerea birocraţiei. 'Vreau o economie de 100 de miliarde de euro în cheltuielile publice pe parcursul celor cinci ani şi să reduc numărul angajaţilor din sectorul public cu 500.000, prin neacoperirea unui post din două care devin vacante', a indicat Francois Fillon.

Restructurarea funcţiei publice va viza şi viitorul executiv, candidatul dreptei la preşedinţia Franţei promiţând un guvern alcătuit din maxim 15 miniştri, care fiecare vor avea un cabinet alcătuit din cel mult 10 persoane şi vor fi obligaţi să semneze un 'cod de conduită' pentru prevenirea conflictelor de interese. Într-un interviu acordat cotidianului Les Echos, candidatul dreptei la preşedinţia Franţei a mai precizat că dacă va ajunge la Palatul Elysee va creşte TVA-ul cu două puncte procentuale. Având în vedere că unele dintre măsurile anunţate ar putea fi nepopulare, Francois Fillon a subliniat că nu le cere francezilor să facă eforturi, ci doar să contribuie la 'prosperitatea' ţării lor, conform Agerpres. Iniţial favorit al scrutinului din aprilie-mai, după izbucnirea scandalului privind locurile de muncă fictive ale membrilor familiei sale sondajele nu îi mai dau şanse nici măcar să intre în turul doi, în care ar urma să se confrunte centristul Emmanuel Macron şi lidera extremei drepte, Marine Le Pen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.