Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Francois Hollande denunţă OBSTRUCŢIONAREA sistematică a Moscovei în problema siriană

Preşedintele francez François Hollande a denunţat miercuri "obstrucţionarea sistematică din partea Rusiei" a dosarului sirian, după ce Moscova şi Beijingul s-au opus prin veto în cadrul Consiliului de Securitate al ONU unei rezoluţii privind instituirea unui armistiţiu de o săptămână la Alep (nord), relatează AFP, conform agerpres.

"Această obstrucţionare sistematică a Rusiei consolidează regimul lui Bashar al-Assad în logica sa distructivă, care aduce atingere populaţiilor civile fără apărare", subliniază preşedintele Franţei într-un comunicat. Rezoluţia respinsă luni de Rusia şi China fusese iniţiată de Noua Zeelandă, Egipt şi Spania.

Citeşte şi: Barack Obama: 'Gitmo este o pată pe onoarea noastră naţională' - Full VIDEO

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a raportat miercuri că forţele guvernamentale siriene au preluat controlul asupra întregului Oraş Vechi din Alep, după ce rebelii s-au retras în faţa ofensivei trupelor regimului în cursul nopţii. Cel puţin 80.000 de persoane au fugit din sectorul de est al Alep din 15 noiembrie, a indicat OSDO.

Rusia şi China au recurs la dreptul lor de veto în Consiliul de Securitate în timpul votării unei rezoluţii care cerea un armistiţiu de şapte zile în Alep. Aceasta este a şasea oară când Rusia blochează o rezoluţie asupra Siriei în Consiliul de Securitate de la începutul conflictului în martie 2011 şi a cincea oară în cazul Chinei.

Ministrul francez de externe Jean-Marc Ayrault a declarat deja că Rusia împiedică Consiliul de Securitate "să-şi asume responsabilităţi faţă de populaţia civilă în Siria, care se confruntă atât cu nebunia distructivă a regimului lui Bashar al-Assad, cât şi cu grupări teroriste, precum Daesh (acronimul arab pentru Statul Islamic).

Citeşte şi: Germania. BOMBE artizanale descoperite în casa unui suspect de terorism

Preşedintele Francois Hollande va urca vineri la bordul portavionului francez Charles de Gaulle, aflat în prezent în Mediterana în cadrul coaliţiei internaţionale împotriva Statului Islamic, ocazie cu care "va sublinia angajamentul Franţei şi hotărârea sa în lupta împotriva grupărilor teroriste", a anunţat Palatul Elysee.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.