Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Francois Hollande e TERMINAT: Ultimul sondaj din Franța îi pune capac

François_Hollande_décembre_2013

Francois Hollande va fi eliminat în orice situaţie, dacă va candida pentru un nou mandat la alegerile prezidenţiale din 2017 din Franţa, potrivit unui sondaj publicat miercuri care confirmă perspectiva unui duel final pentru Palatul Elysee între dreapta şi extrema dreaptă, relatează AFP.

Sondajul TNS Sofres-One Point pentru cotidianul Le Figaro şi canalul de ştiri LCI testează nouă scenarii de candidaţi de stânga şi de dreapta. În fiecare dintre cele nouă cazuri, actualul şef al statului s-ar plasa pe a patra sau a cincea poziţie în primul tur de scrutin.

Citește și: Cafeaua va deveni un LUX: Prețul va EXPLODA în perioada următoare

Intenţiile de vot pentru Hollande sunt extrem de scăzute (între 11 şi 15%) şi fostul său ministru al economiei, Emmanuel Macron, care a demisionat săptămâna trecută, l-ar depăşi sistematic în intenţiile de vot în cazul în care ar candida împotriva lui.

În toate scenariile testate, în cel de-al doilea tur de scrutin s-ar confrunta candidatul opoziţiei de dreapta, fostul preşedinte Nicolas Sarkozy sau fostul premier Alain Juppe, cu preşedintele Frontului Naţional (FN) Marine Le Pen.

Citește și: Chipsurile vor fi înlocuite, în viitor, cu gândacii: Noile tendințe în gastronomie

La fel ca în toate sondajele realizate în ultimul an, Marine Le Pen ar obţine primul loc în primul tur de scrutin în toate scenariile analizate, cu excepţia cazului în care Alain Juppe ar reprezenta dreapta. Ea ar obţine două puncte procentuale în plus faţă de Nicolas Sarkozy dacă acesta va obţine susţinerea taberei sale pentru a se prezenta la alegeri.

O altă concluzie a sondajului este avansul tânărului şi ambiţiosului fost ministru Emmanuel Macron, creditat cu 15% până la 20% din intenţiile de vot în toate scenariile analizate.

Sondajul a fost realizat online în perioada 2-5 septembrie pe un eşantion reprezentativ de 1.006 de persoane, scrie agerpres.ro.

Citește și: Ai CURAJ? Asta e noua ‘fântână’ de adrenalină din Europa: Firește, e în Amsterdam / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.