Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Franța anunță că al treilea val al pandemiei a trecut: Începe eliminarea restricțiilor

Inquam Photos / Octav Ganea
oameni masca

''Vârful celui de-al treilea val al epidemiei pare să fie în urma noastră'', cu ''o scădere reală a circulaţiei virale timp de zece zile'', a declarat, joi, premierul francez, Jean Castex, relatează AFP.

Franţa a atins, de asemenea, ''vârful valului de spitalizări şi putem spera la începutul unui reflux în câteva zile'', a adăugat el într-o conferinţă de presă.

''Magazinele, anumite activităţi culturale şi sportive şi terasele'' s-ar putea redeschide în Franţa ''la jumătatea lunii mai'', sub rezerva evoluţiei situaţiei sanitare, a afirmat, de asemenea, premierul Jean Castex, scrie agerpres.ro.

Cursurile liceelor se vor desfăşura într-un sistem "hibrid" începând din 3 mai. În şcolile elementare şi generale, vor fi efectuate teste salivare pentru depistarea eventualelor infectări. În prima etapă au fost puse la dispoziţie 400.000 de teste salivare.

Eliminarea restricţiilor este aşteptată cu nerăbdare şi îngrijorare de către comercianţi şi deţinători de restaurante, aceştia din urmă fiind afectaţi de aproximativ opt luni de închidere de la începutul pandemiei, în urmă cu mai bine de un an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.