Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa/alegeri: Marine Le Pen salută "un rezultat minunat", Sarkozy respinge alianţa cu stânga

marine le pen

Preşedinta Frontului Naţional (FN), Marine Le Pen, a salutat duminică "un rezultat minunat" şi a revendicat capacitatea de "a realiza unitatea naţională" în Franţa după succesul istoric al partidului său de extremă dreapta la primul tur al alegerilor regionale, transmite AFP.

"Avem vocaţia de a realiza unitatea naţională de care ţara are nevoie", a afirmat Marine Le Pen. Potrivit estimărilor, FN a obţinut un scor record la nivel naţional (între 27,2% şi 30,8%) şi devansează opoziţia de dreapta şi pe socialiştii la putere în cel puţin şase regiuni, printre care Nord-Pas-de-Calais-Picardia unde a candidat preşedinta sa.

La rândul său, fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy, şeful opoziţiei de dreapta, a exclus duminică seară orice alianţă cu stânga în turul al doilea al regionalelor, de la 13 decembrie, pentru a se opune extremei dreapta.

Nicolas Sarkozy a respins ideea unor "fuziuni" sau "retrageri" ale listelor partidului - Republicanii - care reprezintă "singura alternanţă posibilă" în regiunile susceptibile să intre sub conducerea Frontului Naţional.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.