Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța are în plan să închidă două reactoare nucleare în anii 2025-2026

jschang@yna.co.kr
reactor nuclear

Franța are în plan să închidă două reactoare nucleare în anii 2025-2026 dacă condițiile de piață sunt favorabile, iar până în 2035 are în vederea închiderea a unui număr cumulat de 14 reactoare, potrivit unui document guvernamental citat de Reuters, anunță MEDIAFAX.

Franța, care este dependentă de energia produsă de centrale atomo-electrice, își propune să reducă ponderea energiei nucleare din generarea sa de energie electrică la 50% până în 2035, de la 75% în prezent.

Citește și: Solicitare urgentă către Ludovic Orban! Se cere ‘alungarea’ unui cunoscut ministru

Cele mai vechi două reactoare din Franța sunt cele de la centrala nucleară de la Fessenheim. Acestea sunt programate să oprească generarea în lunile februarie și iunie din acest an. Următoarele închideri erau așteptate anterior în 2027-2028.

„Dacă sunt îndeplinite anumite condiții referitoare la prețurile energiei electrice și la evoluția pieței europene a energiei electrice, închiderea a două reactoare suplimentare ar putea avea loc în 2025-2026”, se arată în documentul de consultare publică privind politica energetică.

Documentul adaugă că decizia cu privire la închiderea anticipată va fi luată în 2023.

Citește și: Avocatul lui Dragnea răstoarnă situația, după ce Înalta Curte a respins eliberarea fostului lider PSD: Mai există cereri

Societatea de stat EDF, care operează 58 de reactoare, a propus guvernului francez să facă studii cu privire la închiderea unor perechi de reactoare la centralele sale din Blayais, Bugey, Chinon, Cruas, Dampierre, Gravelines şi Tricastinșapte ca parte din planurile de reducerii a ponderii energiei nucleare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.