Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa are mari probleme cu ce a anunţat că va desfiinţa jungla din Calais:Ce pregătesc autorităţile

calais

Guvernul francez a încercat marţi să dezamorseze criticile virulente venite din partea asociaţiilor de ajutorare a migranţilor, înainte de a începe desfiinţarea 'Junglei' de la Calais (nord) şi reafirmând că obiectivul său este o 'operaţiune umanitară', informează AFP. Această operaţiune este 'un imperativ umanitar', care 'va ţine cont de situaţia fiecăruia', pentru 'a-i propune o soluţie de punere la adăpost', au dat asigurări miniştrii de interne şi cel al locuinţelor din Franţa, Bernard Cazeneuve şi Emmanuelle Cosse, la finalul unei întrevederi la Paris cu organizaţii neguvernamentale prezente în tabăra de migranţi de la Calais, vizavi de coasta britanică.

Asociaţia de caritate Emmaus a cerut luni seara 'amânarea desfiinţării' acestei tabere care adăposteşte între 7.000 şi 10.000 de persoane, în timp ce un responsabil de la serviciul de salvare catolic a denunţat o 'operaţiune securitară' şi 'o vânătoare de exilaţi'. La originea îngrijorărilor acestor asociaţii se află situaţia minorilor neînsoţiţi, evaluaţi la circa 900 în Calais, şi rapiditatea desfiinţării acestei tabere, prea puţin compatibile cu o operaţiune serioasă ce ţine de drepturile omului. În ceea ce priveşte primul aspect, miniştrii 'împărtăşesc pe deplin' preocuparea organizaţiilor neguvernamentale: minorilor neînsoţiţi 'li se va propune o destinaţie adaptată, Marea Britanie sau Franţa', au afirmat ei. Franţa i-a cerut luni Londrei să-şi 'asume datoria morală' faţă de migranţii minori care încearcă să ajungă la familiile lor în Marea Britanie, în condiţiile în care această ţară a acceptat până acum doar 72 de dosare.

Surse apropiate dosarului au confirmat că structurile existente trebuie închise, dar că vor fi propuse 'alte dispozitive de primire', conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.