Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa cere 'toleranţă zero' pentru rasism în rândul forţelor de ordine

France 24
Protest Franța

Ministrul francez de interne Christophe Castaner a cerut luni "toleranţă zero" pentru rasism în rândul forţelor de ordine şi a anunţat renunţarea la o metodă de arestare controversată, denumită "strangulare", relatează AFP.

"Niciun rasist nu poate purta în mod demn uniforma de poliţist sau jandarm", a subliniat Castaner în cadrul unei conferinţe de presă, în contextul în care manifestaţiile împotriva violenţelor poliţiei s-au intensificat în ultimele zile şi în Franţa, în urma protestelor din SUA generate de moartea afro-americanului George Floyd în timpul unei arestări brutale, potrivit agerpres.ro.

Citește și: 'Noua normalitate' - Avertismentul medicului Virgil Musta: 'Distanțarea socială și purtarea măștii vor trebui să intre în cotidianul nostru'

Ministrul francez a menţionat că metoda de arestare prin "cuprinderea gâtului, denumită şi prin strangulare, nu va mai fi predată în şcolile de poliţie şi jandarmerie", întrucât "comportă pericole".

Castaner s-a declarat totodată "tulburat" de mărturiile privind circumstanţele arestării unui minor de 14 ani, Gabriel, la 25 mai la periferia Parisului, asigurând că "se va face lumină" în acest caz. Adolescentul a fost grav rănit la un ochi în timpul reţinerii sale după ce încercase să fure un scuter.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.