Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa. Cinci suspecţi de terorism rămân în spatele gratiilor

Justiţia franceză a prelungit, în noaptea de miercuri spre joi, cu încă două zile, mandatele de arestare împotriva celor cinci suspecţi în ancheta referitoare la atentatul dejucat la sfârşitul săptămânii trecute, transmite AFP, citând o sursă judiciară.

Prelungirea în mod excepţional, la şase zile a zilelor de arest nu este posibilă decât dacă, în urma anchetei, există temeri privind iminenţa unui atac sau pentru necesităţi de cooperare internaţională.

Citeşte şi: Imagini SPECTACULOASE cu aterizarea unui elicopter în mijlocul oceanului FOTO/VIDEO

Un atentat, 'planificat de multă vreme', a fost dejucat la sfârşitul săptămâni trecute, după o anchetă care a durat peste opt luni, a anunţat luni guvernul de la Paris. Şapte bărbaţi au fost reţinuţi la Strasbourg (est) şi Marsilia (sud-est). Doi dintre ei, arestaţi la Marsilia, au fost puşi în libertate marţi seară.

Ancheta a condus la o primă serie de arestări pe 14 iunie, în timpul Campionatului European de fotbal.

Doi francezi, având legături cu reţeaua, au fost inculpaţi şi încarceraţi, fiind suspectaţi că au contractat credite de consum pentru a finanţa activităţi teroriste. Din anchetă a reieşit că ei erau în contact cu un comanditar aflat în Siria.

După plasarea sa în arest, unul din suspecţii arestaţi la Strasbourg a recunoscut existenţa unui proiect de atentate, evocând o serie de ţinte, precum sediul poliţiei judiciare din Paris, în plin centrul capitalei, sau serviciile de informaţii interne.

Citeşte şi: VIDEO - Invitat BĂTUT într-o emisiune din Rusia pentru că a LĂUDAT România și l-a criticat pe Putin

Anchetatorii cred totuşi că suspecţii 'nu aveau încă un proiect precis şi detaliat', a indicat o sursă din poliţia franceză.

Printre suspecţii reţinuţi la Strasbourg, de naţionalitate franceză şi necunoscuţi serviciilor de informaţii, doi sunt suspectaţi că s-au deplasat în Siria în 2015, după care au revenit în Europa.

În urma percheziţiilor, poliţia a confiscat mai multe arme şi materiale de propagandă jihadistă, transmite agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.