Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Cutremur mediatic în Franța. În plin lockdown există cluburi și restaurante pentru potentați unde Covid-19 NU există (Reportaj cu camera ascunsă)

M6
reportaj camera ascunsa

Un reportaj TV produce un adevărat cutremur mediatic în Franța. Reportajul TV realizat cu camera ascunsă a demonstrat că există excepții pentru unii de la restricții... și că implicați în aceste excepții sunt potentați ai zilei și membrii ai Guvernului. STIRIPESURSE.RO a relatat săptămâna trecută că și în țară la noi există o adevărată Românie paralelă unde Covid-19 și restricțiile aferente nu există.

Deși președintele Emmanuel Macron a anunțat un nou lockdown, se pare că restricțiile nu sunt peste tot și pentru toți. Un reportaj al canalului M6 dovedește că mai multe restaurante de lux primesc clienți la prânz sau cină și organizează petreceri în pline restricții. Clienții nu poartă măști și nu respectă distanțarea. Postul M6 a difuzat pe 2 aprilie chiar în ziua în care Franța intra în a treia perioadă de izolare și în condițiile în care mai mult de 5.200 de persoane sunt internare la ATI.

Jurnaliștii de la M6 s-au infiltrat la petreceri private organizate în Paris. În timpul uneia dintre ele, un colecționar celebru susținea că a luat masa cu miniștri din cadrul Guvernului, în restaurante clandestine, de mai multe ori. „Seara, meniul porneste de la 160 €”, spune unul dintre proprietarii de restaurante jurnaliștilor care filmau cu o cameră ascunsă. Poate ajunge chiar la 490 €.

„Odată ce treci de aceasta ușă, nu mai există Covid”, spune unul dintre intervievați. Evenimentele au loc zilnic, la prânz și seara. În plus, există petreceri clandestine, rezervate clienților foarte bogați. În imagini poți vedea în jur de patruzeci de invitați, fără măști, „unii îmbrațisându-se”, spune jurnalistul.

„220 de euro seara, caviar și șampanie”, spune jurnalistul prezentând meniul primit. Cină ilegală ar fi organizată de un celebru colecționar care spune că această practică este „generalizată”. El susține, de asemenea, că a luat masa în mai multe restaurante, „cu un anumit număr de miniștri”. „Suntem încă într-o democrație, facem tot ce vrem”, justifică el, într-un context în care o astfel de acțiune este pedepsită prin lege, din cauza restricțiilor impuse de executiv.

Jurnaliștii s-au infiltrat și în unul dintre cluburile care funcționează ca restaurant, deschis în ciuda interdicției legate de restricțiile de sănătate. Situat în cartiere pariziene bogate, restaurantul oferă meniuri al căror preț ar fi cuprins între 160 și 490 de euro. Jurnaliștii spun că atât personalul, cât și clientela bogată nu ar respecta, nici aici, măsurile de prevenție. „Adunări zilnice” de acest tip sunt organizate pentru prânz și cină, potrivit canalului.

Intervievată duminică la postul de radio Europa 1, Marlène Schiappa, vice-ministru, a răspuns acuzațiilor. Ministrul a asigurat că, „în orice caz”, ea nu a participat.

Ea s-a arătat indignată de comentariile făcute de proprietarii și clienții de restaurante care apar în reportaj. „Am urmărit o parte din acest reportaj și am văzut pe cineva spunând: „Nu purtăm mască pentru că nu există virus aici” – „Dar hei, asta este absurd!”.

„Există investigații jurnalistice care arată că există restaurante care funcționează ilegal și toate aceste informații trebuie transmise poliției, pentru a putea fi închise”, a adăugat ea.

Schiappa a mai spus că din decembrie au fost efectuate 5,5 milioane de verificări și că „sute de unități, baruri și restaurante, au fost închise de forțele de ordine”.

Bucătarul-chef al acestor petreceri, prezentat de M6 drept „puțin cunoscut publicului larg, dar aproapiat de vedete”, ar fi Christophe Leroy, managerul mai multor restaurante. Promovează evenimente pe Instagram (postând fotografii cu preparate gastronomice) și îi încurajează pe cei interesați să-l contacteze prin e-mail.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.