Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa CONFIRMĂ oficial. Damascul a folosit gaz sarin în atacul chimic din Khan Shaykhun

NPR
atac chimic, siria

Probele obţinute de serviciile franceze de informaţii arată că forţele loiale preşedintele sirian Bashar al-Assad au folosit 'fără îndoială' gaz sarin în atacul de la 4 aprilie din nordul Siriei, a anunţat miercuri ministrul de externe francez, Jean-Marc Ayrault, citând un raport declasificat, potrivit Reuters şi AFP, transmite agerpres.

Atacul din oraşul Khan Shaykhun a făcut 87 de morţi, dintre care 31 de copii, şi a determinat SUA să lanseze ca reacţie un atac cu rachete de croazieră asupra unei baze aeriene siriene, în primul său asalt direct asupra guvernului Al-Assad în acest conflict din Siria.

Moscova rămâne neclintită. Kremlinul îşi CLARIFICĂ poziţia faţă de regimul lui Bashar al-Assad

"Ştim, din sursă sigură, că procesul fabricării mostrelor de gaz sarin colectate este tipic pentru metoda dezvoltată în laboratoarele siriene", a declarat presei Jean-Marc Ayrault.

"Această metodă poartă semnătura regimului şi este cea care ne-a permis să stabilim responsabilitatea sa pentru atac. Ştim, pentru că am păstrat mostre din atacuri precedente, pe care le-am putut folosi pentru comparaţie", a adăugat el.

Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) a concluzionat la 19 aprilie că folosirea de gaz sarin în atacul de la Khan Shaykhun este 'irefutabilă'. SUA, Marea Britanie, Turcia şi Franţa au ajuns la aceleaşi concluzii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.