Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța - Emmanuel Macron anunţă o nouă etapă de relaxare a restricţiilor antiepidemice

Agerpres
Emmanuel Macron

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a anunţat, duminică seară, trecerea într-o nouă etapă de relaxare a restricţiilor antiepidemice, precizând că frontierele europene se redeschid de luni.

"Începând de mâine, vom întoarce pagina primului act, din toate punctele de vedere, în criza cu care ne confruntăm", a declarat Emmanuel Macron, potrivit cotidianului Le Figaro citat de Mediafax.

"Începând de mâine, va fi posibil din nou să ne deplasăm între ţări europene şi, de la 1 iulie, ne vom putea deplasa şi în ţări din afara Europei în care epidemia este sub control", a precizat preşedintele Franţei.

"Creşele, şcolile şi colegiile se pregătesc să reprimească începând din 22 iunie toţi elevii, în mod obligatoriu şi conform regulilor normale de prezenţă", a continuat Emmanuel Macron.

"Ne vom bucura din nou de plăcerea de a fi împreună, de reluarea deplină a activităţilor de lucru, dar şi de divertisment, de relaxare. Vom regăsi arta de a trăi, gustul libertăţii. Ne vom bucura din nou deplin de Franţa", a subliniat Macron.

"Perioada de până acum a arătat că am avut resort şi resurse, că în faţa unui virus care ne-a lovit mai rapid şi mai puternic decât pe alţii, am fost capabili să fim inventivi, să avem reacţii, să fim puternici. Putem fi mândri de ce s-a făcut şi de ţara noastră. Sigur că această încercare a evidenţiat şi deficienţe, fragilităţi, dependenţa noastră de alte continente pentru a ne procura anumite produse, dificultăţi în organizare, inegalităţi sociale şi teritoriale. Vreau să tragem toate învăţămintele din ce am trăit", a subliniat Emmanuel Macron.

"Trebuie să ne redescoperim independenţa de a trăi fericiţi şi de a trăi mai bine. Din cauza epidemiei, economia mondială aproape că s-a oprit. Principala noastră prioritate este să reconstruim o economie puternică, ecologică, suverană şi solidară", a insistat liderul Franţei.

În efortul de a depăşi criza economică, "trebuie să facem totul pentru a evita disponibilizările. Am lansat negocieri cu sindicatele şi patronatele, am lansat negocieri astfel încât în toate companiile să putem păstra cât mai multe locuri de muncă, în pofida reducerii activităţilor", a explicat Macron, oferind asigurări că nu intenţionează să majoreze impozitele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.