Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa face apel la Coreea de Nord să pună capăt programelor sale de arme de distrugere în masă

defenseromania.ro
racheta hipersonica

Franţa a ''condamnat'' vineri un tir de testare cu o rachetă hipersonică anunţat în ajun de către Coreea de Nord, cerând regimului de la Phenian ''să pună capăt programelor de arme de distrugere în masă'', relatează AFP.

''Franţa condamnă tirul cu o rachetă prezentat de Coreea de Nord ca fiind hipersonică şi care a avut loc la 5 ianuarie 2022, prin încălcarea rezoluţiilor Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite'', se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe francez.

Citește și: Coreea de Nord afirmă că a testat o rachetă hipersonică

Franţa ''face apel la Coreea de Nord să pună capăt programelor sale de arme de distrugere în masă şi de vectori care constituie ameninţări la adresa păcii şi securităţii regionale şi internaţionale''.

Potrivit agenţiei de presă oficiale nord-coreene KCNA, Coreea de Nord a efectuat miercuri un tir de testare cu o rachetă hipersonică, o rachetă mai rapidă şi mai manevrabilă decât o rachetă standard, ceea ce face mai dificilă interceptarea pentru sistemele de apărare, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Părți ale unei rachete rusești scăpate de sub control au intrat în atmosfera terestră: 'Riscul este real și nu poate fi ignorat'

În comunicatul său de presă, Parisul ''subliniază hotărârea sa de a continua, împreună cu partenerii săi, obiectivul denuclearizării complete, verificabile şi ireversibile a Coreei de Nord şi de a încuraja dialogul între toate părţile, în special între Nord şi Sud, în vederea unei diminuări a tensiunilor regionale''.

Este a doua oară când Coreea de Nord anunţă un tir cu rachetă hipersonică, o armă sofisticată care atestă progresele industriei de apărare nord-coreene, notează AFP. Phenianul susţine că are nevoie de arsenalul său pentru a se apăra de o eventuală invazie americană.

Citește și: Coreea de Nord testează noi arme, imediat după ce Kim Jong Un a ordonat întărirea capacităților militare .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.