Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa ia o măsură inedită în istoria ţării - Izolarea totală a populaţiei franceze a intrat în vigoare de marţi de la 12.00

facebook.com
izolare coronavirus

Izolarea generală a populaţiei franceze decisă de guvernul de la Paris pentru a încerca să stăvilească epidemia de coronavirus a început marţi la ora locală 12:00, o măsură inedită în istoria acestei ţări, potrivit Agerpres.

Ministrul de interne al Franţei, Christophe Castaner, a insistat marţi, într-o alocuţiune rostită în cadrul unei reuniuni a Consiliului de miniştri, asupra necesităţii ca fiecare francez să rămână în autoizolare la domiciliu cât mai mult posibil, informează BFMTV.

El şi-a invitat concetăţenii să devină "aliaţi în război" cu grava criză sanitară provocată de Covid-19 cu care se confruntă Franţa.

Franţa a instituit măsurile de izolare "cele mai stricte în Europa", cu circa 100.000 de poliţişti şi jandarmi pentru a supraveghea aplicarea lor, a afirmat Castaner, insistând: "Rămâneţi acasă!".

COVID-19 îi sperie și pe teroriști: Gruparea Stat Islamic şi-a avertizat membrii să evite Europa

"Astfel veţi putea ajuta la stoparea propagării şi veţi putea veni în ajutorul personalului medical, devenind aliaţi în războiul nostru" împotriva epidemiei de coronavirus, a explicat ministrul.

Christophe Castaner a amintit apoi că începând de marţi la amiază deplasările vor fi strict reglementate, aşa cum anunţase cu câteva ore în urmă preşedintele Emmanuel Macron. "Deplasările reduse la minimum înseamnă salvarea unor vieţi", a apreciat el.

Totuşi, ministrul a subliniat că unele ajustări sunt posibile cu condiţia deplasării pe baza unui certificat derogatoriu semnat pe baza propriei răspunderi şi doar pentru nevoi de primă necesitate. Contravenienţii se expun unor amenzi de 135 de euro.

În şedinţa de guvern, ministrul de interne a prezentat planul de acţiune al guvernului pentru a stopa propagarea pandemiei de coronavirus în Franţa.

"Mesele în familie, dineurile între prieteni, meciurile de fotbal cu câţiva amici, reîntâlnirile pentru o partidă de cărţi nu sunt doar nerecomandate, ci chiar interzise", a adăugat Christopher Castaner în finalul reuniunii de guvern consacrate instituirii măsurilor de izolare în contextul pandemiei de Covid-19, anunţate în ajun de Emmanuel Macron.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.