Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța, în haos din cauza legii pensiilor: Sute de mii de persoane vor ieși în stradă / Traficul feroviar și aerian, afectat

proteste Franta

Sute de mii de persoane sunt așteptate la protestele de joi din Franța. Este a noua zi de proteste față de reforma pensiilor promovată de guvernanți. Noile reglementări cresc vârsta de pensionare cu doi ani până la 64 de ani.

Sindicatele susțin că protestul de joi va atrage mulțimi uriașe indignate de „disprețul” și „minciunile” președintelui Emmanuel Macron, potrivit Reuters.

„Cel mai bun răspuns pe care îl putem da președintelui este că sunt milioane de oameni în grevă și pe străzi", a declarat Philippe Martinez, liderul sindicatului CGT.

Greva de joi va afecta grav traficul feroviar și aerian. De asemenea, la proteste vor participa numeroși profesori, angajați de la companiile de salubrizare și de la depozitele de petrol.

Protestele au început în luna ianuarie. La început acestea au fost pașnice, dar furia a crescut săptămâna trecută după ce guvernul a folosit proceduri speciale pentru a aproba proiectul.

În ultimele șapte nopți la Paris și în alte orașe au avut loc demonstrații spontane, cu coșuri de gunoi incendiate și încăierări cu poliția.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.