Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța, în lupta cu COVID-19: O aplicație pentru urmărirea virusului va intra în testare odată cu relaxarea restricțiilor

Twitter
coronavirus

O aplicaţie susţinută de statul francez pentru urmărirea contactelor persoanelor infectate cu noul coronavirus, numită “StopCOVID”, va intra în testare pe 11 mai, dată la care autorităţile vor începe relaxarea restricţiilor, a anunţat duminică Ministerul pentru Afaceri Digitale, transmite Reuters, conform news.ro.

Ministrul pentru Afaceri Digitale, Cedric O, un apropiat la preşedintelui Emmanuel Macron, a prezentat aplicaţia ca un element cheie al strategiei Franţei pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Daniel Zamfir jubilează și anunță o veste importantă: au cedat! Am învins!

”Nu este nimic magic legat de această aplicaţie, dar nu este nici o cochetărie tehnologică. Este utilă dacă este integrată în sistemul global de sănătate”, a scris ministrul pe platforma online Medium.

Ţările se grăbesc să dezvolte aplicaţii pentru evaluarea riscului ca o persoană să infecteze o alta şi pentru a ajuta la izolarea celor care ar putea răspândi boala.

Ca şi alte ţări din Europa, Franţa a optat pentru soluţia Bluetooth, a apropierii între dispozitivele mobile, respingând alternativa de utilizare a datelor de localizare, folosită de unele ţări din Asia.

Franţa a optat pentru o abordare centralizată, astfel că Apple în mod special va trebuie să modifice setările iPhone-urilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.