Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa își pregătește spitalele pentru un 'un şoc violent fără precedent' în următoarele săptămâni, din cauza COVID-19

Agerpres
Emmanuel Macron

Reţeaua de spitale din Franţa s-ar putea confrunta cu ''un şoc violent fără precedent'' în circa trei săptămâni, dacă autorităţile nu reuşesc să stopeze creşterea vertiginoasă a cazurilor de COVID-19, a declarat marţi preşedintele federaţiei spitalelor din Franţa, citat de Reuters.

''Epidemia ia amploare, iar statisticile explodează'', a declarat pentru postul de televiziune LCI, Frederic Valletoux, preşedintele federaţiei spitalelor şi, totodată, primarul din Fontainebleau, un oraş situat la sud de Paris, scrie agerpres.ro.

Citește și: Rareș Bogdan, scrisoare de ultim moment de la Ursula von der Leyen: ‘Comisia nu pune la îndoială necesitatea ca autoritățile să adopte măsuri adecvate pentru a se proteja de noile tulpini ale virusului’

Epidemiologul şi consilierul ştiinţific guvernamental Arnaud Fontanet a reluat avertismentul, declarând marţi pentru postul de televiziune BFM TV că ar putea fi necesare restricţii suplimentare dacă măsurile aflate în prezent în vigoare nu reuşesc să încetinească rata de transmitere a virusului.

Săptămâna trecută, Franţa a impus un lockdown cu durata de o lună pentru Paris şi regiuni din nordul ţării după ce campania lentă de vaccinare şi răspândirea variantelor de coronavirus cu un grad mai mare de contagiozitate l-au forţat pe preşedintele Emmanuel Macron să schimbe strategia naţională de luptă împotriva maladiei COVID-19.

Citește și: Gabriela Firea: ‘Da, știu, PSD e de vină! Memorandumul pe care îl nega, ieri, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, există, confirmă, azi, ministrul Muncii, Raluca Turcan’

Potrivit bilanţului oficial dat luni publicităţii, cazurile noi de COVID-19 din Franţa sunt în creştere, iar numărul persoanelor aflate la terapie intensivă a înregistrat cea mai înaltă valoare din ultimele patru luni.

Franţa a raportat luni 15.792 de cazuri noi, mai mult decât dublu faţă de cele 6.471 raportate lunea trecută, fiind totodată cel mai ridicat număr înregistrat într-o zi de luni de la apogeul celui de-al doilea val, înregistrat la începutul lunii noiembrie.

Citește și: Scandal de proporții! Un nume greu din PNL vrea ruperea țării: ‘România are nevoie urgent de descentralizare și regionalizare. Dumnezeii luptei cu COVID-19 de la București impun decizii aberante’

Franţa a înregistrat totodată 343 de decese suplimentare, bilanţul total al morţilor ajungând la 92.621 şi ocupând locul al optulea în clasamentul pe ţări prin prisma deceselor asociate maladiei COVID-19 la nivel global.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.