Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa pregăteşte redeschiderea barurilor, restaurantelor şi grădinilor publice

Twitter
coronavirus

Guvernul francez prezintă joi o nouă etapă de relaxare a restricţiilor începută pe 11 mai, cu o posibilă redeschidere a barurilor, restaurantelor şi grădinilor publice, în contextul îmbunătăţirii situaţiei sanitare în ţară, relatează AFP potrivit Agerpres.

Premierul Edouard Philippe şi guvernul său vor anunţa joi după-amiază noi măsuri ce vor intra în vigoare începând cu 2 iunie, data stabilită pentru cea de-a doua etapă a relaxării măsurilor de restricţie în Franţa, unde epidemia de COVID-19 a făcut peste 28.500 de decese.

Potrivit unei surse guvernamentale, executivul francez intenţionează să redeschidă pe 2 iunie hoteluri, cafenele şi restaurante în zona verde, adică regiunile în care răspândirea virusului şi presiunea asupra spitalelor este scăzută. Pe de altă parte, în zona roşie şi, prin urmare, la Paris, ele nu îşi vor putea redeschide porţile până pe 1 iulie.

O altă măsură planificată: redeschiderea parcurilor şi a grădinilor publice în întreaga ţară, însă cu purtarea măştii în zona roşie. Subiectul este un motiv de dispută la Paris între guvern şi primarul socialist Anne Hidalgo care pledează ferm pentru redeschiderea lor. Închiderea grădinilor în această perioadă cu vreme bună provoacă multă nemulţumire la Paris, un oraş foarte populat.

Redeschiderea colegiilor (pentru copiii de 11-14 ani) este de asemenea luată în considerare, la fel ca şi relaxarea regulii care interzice deplasarea pe distanţe mai mari de 100 de km de locuinţă.

Guvernul a avertizat că purtarea măştii va rămâne obligatorie în mijloacele de transport public.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.