Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa, prima semifinalistă a Campionatului Mondial de handbal feminin

prosport.ro
handbal

Naţionala de handbal feminin a Franţei este prima semifinalistă a Campionatului Mondial, după ce a învins marţi, în primul sfert de finală, reprezentativa Cehiei, scor 33-22 (18-16). România a încheiat CM pe locul 12.

Cehia, antrenată de Bent Dahl de la SCM Râmnicu Vâlcea, va juca pentru clasarea finală pe locurile 5-8, potrivit news.ro.

În al doilea sfert de finală se vor duela, tot marţi, Olanda – Norvegia, iar miercuri sunt programate disputele dintre Suedia – Germania şi Danemarca – Muntenegru.

Vineri vor avea loc semifinalele şi primele meciuri pentru clasarea finală pe locurile 5-8, iar duminică cele de clasament final 5-6 şi 7-8, respectiv finalele pentru medalii.

Naţionala României a încheiat participarea la CM, luni, cu o victorie, dar pe locul 12, ratând nu doar sferturile de finală, ci şi turneele preolimpice.

 

Rezultatele complete ale României la Campionatul Mondial sunt: 44-19 cu Chile, 37-28 cu Serbia, 23-39 cu Danemarca (grupa preliminară E), 22-24 cu Germania, 32-28 cu Japonia, 27-26 cu Polonia (grupa principală III).

România este singura naţiune din lume care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial, care a ajuns la ediţia a 26-a. Palmaresul naţionalei României la Mondiale include patru medalii: aur – 1962, argint – 1973, 2005, bronz – 2015. La ediţia din 2021, România s-a clasat pe locul 13, iar titlul mondial a revenit Norvegiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.