Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Undă de șoc în Franța după ce a ieșit la iveală salariul unui director

Radu Pop
allbusiness.com
avere afaceri business afacere

Candidata extremei drepte la alegerile prezidenţiale din Franţa, Marine Le Pen, şi contracandidatul său, Emmanuel Macron, preşedinte în exerciţiu, au calificat vineri drept "şocant" pachetul salarial şi recompensele în acţiuni acordate directorului general de la grupul auto Stellantis, care a devenit un subiect fierbinte în alegerile prezidenţiale din această ţară, transmite Reuters.

Graţie unor performanţe excepţionale în 2021, directorul general de la grupul auto franco-italian Stellantis, Carlos Tavares, ar urma să beneficieze de o remuneraţie de aproximativ 19 milioane de euro. La acesta se adaugă un pachet suplimentar de acţiuni cu o valoare de 32 de milioane de euro şi o recompensă pe termen lung în valoare de aproximativ 25 de milioane de euro.

"Aici vorbim de sume astronomice şi, fără a le încadra într-un anumit interval, ar trebui să le putem pune un plafon. Dacă facem asta la nivel european ar putea să funcţioneze", a apreciat Emmanuel Macron, pentru postul de radio franceinfo. "Oamenii nu pot să se confrunte cu probleme în ceea ce priveşte puterea de cumpărare, dificultăţi şi anxietăţi în vieţile lor şi să vadă sume de ordinul acesta", a adăugat şeful statului francez.

Aceeaşi idee a fost reluată şi de Marine Le Pen.

"Desigur că este şocant. Este cu atât mai şocant când este vorba de un director general care şi-a pus compania în dificultate şi obţine sume considerabile", a declarat Marine Le Pen, pentru postul de televiziune BFMTV.

Un purtător de cuvânt de la Stellantis a spus că grupul nu comentează declaraţiile politicienilor şi a adăugat că firma va oferi explicaţii cu privire la remuneraţia directorului general în raportul său pe 2022.

Primele milioane de euro atribuite directorilor de la Stellantis pentru anul 2021 sunt contestate atât de acţionari, cât şi de sindicate şi politicieni, cu câteva zile înaintea celui de al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din Franţa.

Grupul Stellantis, al patrulea producător auto mondial, are 14 mărci din portofoliul său, printre care Peugeot, Jeep, Ram, Fiat şi Opel. Anul trecut, grupul a realizat un profit net record de 13,354 miliarde de euro, un rezultat care influenţează în mod semnificativ modul de calcul al recompenselor acordate directorului general Carlos Tavares.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.