Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța susține Republica Moldova pentru aderarea la UE și va oferi tot suportul pentru reforma din domeniul justiției

travelator
paris

Franța va susține Republica Moldova pe calea sa de integrare europeană și va oferi tot suportul necesar pentru înfăptuirea reformei în domeniul justiției, care prevede combaterea corupției. Declarația a fost făcută astăzi, 2 septembrie, de către ministrul pentru Europa și Afaceri al Franței, Jean Yves Le Drian, aflat într-o vizită de lucru în țara noastră, transmite Realitatea.md.

În cadrul unei conferințe de presă, susținută de către ministrul francez și cel moldovean al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, oficialul străin, Jean Yves Le Drian, dă asigurări că Moldova va beneficia de tot suportul necesar din partea autorităților franceze pentru a înfăptui reformele care au fost enunțate încă de președinta țării, Maia Sandu, atunci când a avut o deplasare în Franța și s-a întâlnit cu președintele francez, Emmanuel Macron.

Totodată, ministrul francez a dat asigurări că va susține Moldova și pe calea combaterii pandemiei COVID-19, pentru că „anume pentru asta este concepută Uniunea Europeană, să ajute statele care au nevoie de suport în situații de criză”.

„Pentru cele 27 de țări membre ale Uniunii Europene, inclusiv Franța, este o noutate excelentă să știm că Republica Moldova este gata să-și scrie propriul destin, să fie angajată pe calea reformelor și să fie orientată din nou spre UE. Vom susține programul ambițios de reforme anunțat de doamna președintă Sandu în lupta înfăptuirii reformelor anticorupție. L-am asigurat, de asemenea, pe omologul meu de susținerea Franței în procesul de ancorare spre integrarea europeană”, a spus ministrul francez.

De asemenea, Jean Yves Le Drian a exprimat susținerea pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a țării noastre, recunoscută pe plan internațional, afirmând că „prezența unui ministru francez la Chișinău este un semnal puternic de susținere a reformelor asumate de către actuala guvernare”.

La rândul său, Nicu Popescu a mulțumit ministrului francez pentru ajutorul constant acordat, precum și pentru susținerea integrării țării noastre în comunitatea internațională a statelor europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.