Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fratele miliardarului Lakshmi Mittal a fost eliberat de autorităţile din Bosnia pe o cauţiune de un milion de euro

pixabay.com
euro hartii 500 euro tiparnita

Omul de afaceri indian Pramod Mittal, fratele miliardarului Lakshmi Mittal, a fost eliberat marţi de autorităţile din Bosnia pe o cauţiune de un milion de euro, la care s-a adăugat o garanţie de 11 milioane de euro, informează AGERPRES.

Tribunalul din Tuzla a anulat arestarea provizorie a lui Mittal şi a celorlalţi suspecţi în cadrul unei anchete financiare, a declarat agenţiei France Presse procurorul Cazim Serhatlic, care coordonează dosarul.

Citește și: BOMBĂ Gheorghe Dincă a fost AUDIAT la Craiova pentru o a TREIA victimă -Telefonul ei a fost găsit în locuinţa criminalului

Pramod Mittal, în vârstă de 62 de ani, este preşedinte al consiliului de supraveghere al uzinei de tratare a cocsului GIKIL din Lukavac, în apropiere de Tuzla. Odată cu el au fost eliberaţi directorul general al companiei, Paramesh Bhattacharyya, şi Razib Dash, membru al consiliului de supraveghere. Toţi cei trei sunt cetăţeni indieni. Ei fuseseră arestaţi preventiv sâmbătă, pe termen de o lună, printr-o decizie a aceleiaşi instanţe care i-a eliberat marţi. În acelaşi dosar este anchetat şi un fost director general, de asemenea indian, în prezent dat în urmărire, şi doi manageri bosniaci, care nu au fost arestaţi.

Citește și: Marian Godină îl umilește pe un fost șef din poliție: ‘Începând de azi îi voi arăta pe toți care fac de râs această meserie’

În afară de cauţiunea de un milion de euro pentru Mittal şi câte 250.000 de euro pentru fiecare din ceilalţi suspecţi, într-un cont special al companiei a fost vărsată o "asigurare" de 11 milioane de euro, care va rămâne blocată până după proces. Garanţia este echivalentul în monedă europeană al unei evaluări a procuraturii, care susţine că din 2006 până în 2015 din conturile GIKIL au fost retrase şi transferate ilegal în străinătate cel puţin 21 de milioane de mărci bosniace.

Tribunalul le-a interzis celor trei să mai ocupe posturi de conducere în cadrul companiei. Ei au fost arestaţi în special din cauza riscului de sustragere de la urmărirea penală, însă după ce au achitat cauţiunile şi-au recăpătat paşapoartele, a mai precizat procurorul.

Citește și: Dacian Cioloș reacționează! ‘E primul gest de decenţă şi normalitate în Guvernul condus de Viorica Dăncilă’ .

Global Steel Holdings, firma lui Pramod Mitall, şi compania publică locală KHK asigură managementul GIKIL, fondată în 2003. Uzina de cocs, care are în prezent circa 1000 de angajaţi, funcţionează însă din anii 1950.

Pramod Mittal, care a făcut mai multe investiţii în Balcani, este fratele mai mic al lui Lakshmi Mittal, fondator şi director general al ArcelorMittal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.