Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fratele unui controversat președinte a fost ARESTAT, în SUA: Culmea, președintele e susținut de Casa Albă

reuters
droguri, filipine

Fratele lui Juan Orlando Hernandez Alvarado, președintele Hondurasului, a fost arestat la Miami, fiind acuzat de implicare în traficul de droguri, a anunțat Administrația prezidențială de la Tegucigalpa, potrivit cotidianului The New York Times preluat de mediafax.

Juan Antonio “Tony” Hernandez, în vârstă de 40 de ani, a fost acuzat în trecut că ar avea legături cu gruparea de crimă organizată Cachiros. Un lider al acestui cartel de droguri a mărturisit că fratele președintelui a primit mită pentru a ajuta la spălarea banilor obținuți din traficul de droguri. “Tony” Hernandez a negat vehement acuzațiile.

Citește și: Firea: ‘Decizia de ieri nu creează niciun efect. Companiile puteau fi contestate’

"Sper că sistemul de justiție să-i permită să se apere, iar ca familie, vom face tot ce putem pentru a-l sprijini", a afirmat președintele.

O serie de oficiali din Honduras, inclusiv trei congresmeni și fostul președinte Porfirio Lobo, au fost acuzați de autoritățile americane de implicare în traficul de droguri și de legături cu organizații criminale.

Anul trecut, unul dintre fiii fostului președinte Porfirio Lobo a pledat vinovat la acuzația de a fi conspirat să importe cocaină în SUA, fiind condamnat de o instanță americană la 24 de ani de închisoare.

Actualul președinte al Hondurasului, care a preluat puterea în anul 2014, a redus criminalitatea prin aplicarea unor măsuri dure împotriva traficanților de droguri și a grupurilor de crimă organizată. Măsurile sale au fost susține de SUA, dar criticate de organizațiile pentru drepturile omului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.