Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Frații Mazăre, trimiși în judecată într-un nou dosar

mazare

Radu Mazăre a fost trimis în judecată sub control judiciar de procurorii DNA, într-un dosar în care este acuzat de luare de mită și fals în declarații.

În același dosar au fost trimiși în judecată senatorul Alexandru Mazăre și omul de afaceri Avraham Morgenstern, sub acuzațiile de complicitate la luare de mită și fals în declarații, respectiv dare de mită.

Radu Mazăre, în calitate de primar al Constanței, a lansat în anul 2011 programul de construire locuințe modulare în Campusul Social „Henry Coandă”. Pentru a-și asigura câștigarea licitației pentru acest proiect, omul de afaceri Avraham Morgenstern i-a transferat lui Radu Mazăre suma de 175.000 euro.

„Precizăm că din suma totală de 175.000 de euro, 95.000 de euro au fost transferați către contul personal al primarului Mazăre Radu Ștefan și 80.000 de euro către contul pus la dispoziție de fratele său Mazăre Alexandru, ambele fiind deschise la o bancă din Israel. Banii, primiți în mai multe tranșe, au urmat un circuit ascuns, prin intermediul unor conturi aparținând unor societăți off shore, conturi deschise la bănci din străinătate. În schimbul acestor sume de bani, inculpatul Mazăre Radu a efectuat o serie de demersuri ce intrau în sarcina atribuțiilor sale de serviciu (ex. inițierea unor hotărâri de consiliu local prin care au fost aprobate diverse etape ale procedurii de achiziție sau prin care a fost favorizată societatea comercială reprezentată de inculpatul Morgenstern Avraham). În declarațiile de avere formulate în perioada 2011-2012, inculpații Mazăre Radu Ștefan și Mazăre Alexandru nu au menționat conturile personale deschise la o unitate bancară din Israel și nici sumele de bani virate cu titlu de mită de către omul de afaceri”, se precizează în comunicatul DNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.