Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fregata Amiralul Gorșkov, mândria Flotei Rusiei, își începe călătoria către Mediterana: Nava a fost încărcată cu muniție pentru rachete Zirkon

Menafn
racheta Kh-101

Fregata rusă Amiralul Gorșkov înarmată cu rachete hipersonice Zirkon va pleca într-o călătorie peste Oceanul Atlantic și Indian, precum și Marea Mediterană, a anunțat miercuri ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, în timpul ceremoniei de intrare a fregatei în serviciul de luptă, care a avut loc prin intermediul conferințe video. La eveniment a participat președintele rus Vladimir Putin, potrivit TASS.

„Astăzi, fregata Amiral al Flotei Uniunii Sovietice Gorshkov cu rachete hipersonice Zirkon la bord pornește într-o călătorie pe mare cu rază lungă de acțiune prin Oceanul Atlantic și Indian, precum și Marea Mediterană”, a spus ministrul.

Ministrul a menționat că fregata este înarmată cu rachete ghidate și este concepută pentru a rezolva problemele din zonele mari și oceanice îndepărtate. „Eforturile principale din timpul campaniei se vor concentra pe contracararea amenințărilor Rusiei, menținerea păcii regionale și a stabilității împreună cu țările prietene”, a subliniat el.

La rândul său, președintele rus a subliniat că fregata este un exemplu de „o mare muncă comună, care a adus rezultate bune, așteptate”. El a menționat că fregata va proteja țara de potențiale amenințări externe. „Nu are analogi în nicio țară din lume”, a spus Putin, adăugând: „Sunt sigur că astfel de arme puternice vor proteja în mod fiabil Rusia de potențiale amenințări externe și vor contribui la asigurarea intereselor naționale ale țării noastre”.

"Vom continua să dezvoltăm potențialul de luptă al Forțelor Armate, să facem modele avansate de arme și echipamente care să protejeze securitatea Rusiei în următoarele decenii. Aceasta este o armă promițătoare", a spus Putin.

Echipajul fregatei multifuncționale este pregătit să îndeplinească sarcini de serviciu de luptă, a informat căpitanul de prim rang Igor Krokhmal. "Nava a trecut printr-un ciclu complet de pregătiri. Nava a fost încărcată cu muniție pentru rachete Zirkon, complexe Calibre, sisteme de apărare aeriană, arme torpile și artilerie. Echipajul navei este gata să îndeplinească sarcini de serviciu de luptă", Krokhmal. a spus, potrivit canalului Rossiya 24 TV.

Pe 21 decembrie, Putin a spus că fregata înarmată cu rachete hipersonice Zirkon va intra în serviciu în ianuarie 2023. Pe 28 decembrie, serviciul de presă al Flotei de Nord a declarat fregata Amiralul Flotei Uniunii Sovietice Gorșkov, sub comanda căpitanului Igor. Krokhmal, a terminat pregătirile pentru o călătorie pe distanțe lungi.

Flota Rusă de Nord operează în prezent două nave de război ale Proiectului 22350: Amiralul Gorshkov și Amiralul Kasatonov. Fregatele acestui proiect poartă sistemul de rachete de croazieră Kalibr-NK ca armă de lovitură de bază. Aceste nave de război deplasează 4.500 de tone și pot accelera până la 29 de noduri. Sunt înarmați cu rachete Onik și Kalibr și sisteme de rachete de apărare antiaeriană Poliment-Redut.

Se așteaptă ca fregatele Proiectul 22350 să devină cele mai avansate nave de război ale Marinei Ruse din clasa lor. Aceste fregate sunt nave de luptă multifuncționale capabile să lupte eficient cu navele de suprafață, avioanele și submarinele inamice și să livreze lovituri împotriva instalațiilor terestre și de coastă de la o rază de peste 1.500 km.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.